Rotonde Spuiweg zaterdag open voor verkeer

08 juli 2011

DORDRECHT - De nieuwe rotonde op kruispunt Spuiweg – Kilwijkstraat wordt zaterdag 9 juli aan het einde van de dag opengesteld voor het verkeer. Daarmee komt een einde aan de afsluiting van de Krispijntunnel.

Met de aanleg van de nieuwe rotonde op kruispunt Spuiweg – Kilwijkstraat zijn ook de aansluitende wegen opnieuw ingericht. De Spuiweg heeft nu over de hele lengte dezelfde uitstraling gekregen. Een belangrijke verandering is dat verkeer uit de Krispijntunnel dankzij de rotonde direct naar de Burgemeester de Raadtsingel kan rijden. Doorgaand verkeer hoeft daardoor niet meer via de Singel te rijden. Borden attenderen automobilisten op de nieuwe route.

Vloeiende verkeersafwikkeling
Fietsers rijden mee op de rotonde en hebben voorrang op het autoverkeer wanneer zij het tweerichtingenfietspad op de Spuiweg op willen rijden. Wethouder Jasper Mos (verkeer): “Dit is een sterke verbetering ten opzichte van de oude situatie. De rotonde zorgt voor een vloeiende en vlotte verkeersafwikkeling en verhoogt de verkeersveiligheid. De snelheid van het autoverkeer vanuit de Krispijntunnel wordt aanzienlijk geremd. Fietsers vanuit de Krispijntunnel kunnen daardoor veiliger het tweerichtingenfietspad op de Spuiweg bereiken.”

Afrondende werkzaamheden
De aannemer brengt zaterdag de nieuwe markering en bebording aan, waarna de rotonde opengesteld kan worden voor alle verkeer.  Volgende week  plaatst de aannemer de laatste trottoirs. De rode kleur op de fietspaden wordt drie weken later aangebracht. Dit kan pas aangebracht worden als het nieuwe asfalt is uitgehard; dit vanwege het risico op verkleuringen.

Wethouder Jasper Mos: “De komst van de rotonde wordt aangrepen om meer ‘groen’ aan te brengen in de directe omgeving. Een rotonde biedt de mogelijkheid voor een betere en fraaiere inrichting van de hele omgeving, inclusief de aansluitende wegen. Dit najaar worden alle groenvakken gevuld. Midden op de rotonde wordt een boom geplaatst. Dat is ook het moment waarop de rotonde feestelijk wordt geopend.”
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.