Wereldkids slaat eerste paal nieuwe Kindercentrum Rustenburch

08 juli 2011
Wereldkids slaat eerste paal nieuwe Kindercentrum Rustenburch

DORDRECHT - Op donderdag 7 juli is de eerste paal op boerderij Rustenburch aan de Smitsweg 4 geslagen door een van de eerste ouders van WereldKids, met inmiddels hun derde kindje op het kindercentrum en de eerste medewerker van WereldKids.

Hiermee is een start gemaakt voor de derde Dordtse vestiging van het Kindercentrum Wereldkids.
Een droom die uitkomt, volgens eigenaar en directeur Margie van Essen, die al een aantal jaar op zoek was in Dordrecht naar een unieke locatie om het kindercentrum uit te breiden naar een totaal aanbod van educatie voor kinderen van 0-12 jaar.

   

 Margie legt uit:"Ondanks economisch moeilijke tijden en bezuinigingen hebben we door de volledige inzet en medewerking van de gehele organisatie en daarbuiten de sprong in het diepe gewaagd. Ouders willen kwalitatief goede zorg en een flexibele dienstverlening om o.a. arbeid en zorg beter op elkaar aan te laten sluiten en zij moeten in alle vrijheid kunnen kiezen voor die vorm van kinderopvang die bij hen past!"

WereldKids beoogt een regionale functie te vervullen in de kinderopvang. De centrale ligging van de boerderij, nabij de N3, de A16 en de kiltunnel naar de HoekseWaard zorgt ervoor dat ouders door hun woon-werk situatie hun kinderen op kunnen laten vangen op deze locatie.

"We ontwikkelen dagarrangementen voor ouders in en buiten de stad waarin aandacht voor duurzaam ondernemen, natuur&buitenspelen, sport en bewegen en een kunst en cultuur concept een belangrijke rol spelen. Hiervoor is ondersteuning ingezet van diverse lokale en landelijke partijen en zoeken wij samenwerking met basisscholen."

Samenwerken met andere partijen is WereldKids niet vreemd en is een toegevoegde waarde. Zo leer je verschillende culturen binnen organisaties kennen en kun je gebruik maken van elkaars kennis&krachten. Door het ontwikkelen van een peuterdagopvang groep is er een samenwerking ontstaan met DWO en is WereldKids de partner van OPOD voor dagopvang van 0-4 jaar in het nieuwe MontessoriKindcentrum.

Margie:"Ouders zullen voor sommige diensten extra moeten betalen, maar daar zijn we niet zo bang voor. Het gaat immers om de kwaliteit van aanbod, de zorg voor het kind en de aansluiting op arbeid en zorg. Daarnaast zijn de arrangementen de moeite waard en blijft WereldKids ook in 2012 een redelijk uurtarief hanteren. Ouders moeten zich vooral niet laten afschrikken door de aankomende koppeling gewerkte uren en opvanguren. WereldKids zal alle ouders goed informeren over het aantal uren waarover zij kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen. Ook zullen wij als extra dienstverlening alleenstaande ouders ondersteunen door niet de grens van het maximaal aantal uren van 230 per maand te overschrijden."

Voor meer informatie, zie www.wereldkids.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.