Familie van der Molen gratis naar het Dordrechts Museum

08 juli 2011
Familie van der Molen gratis naar het Dordrechts Museum

DORDRECHT - Het Dordrechts Museum neemt met een uitgebreid programma deel aan het Molenjaar 2011. Tijdens de zomervakantie kan iedereen die ‘Molen’ in zijn of haar naam heeft, gratis het Dordrechts Museum bezoeken. Dat betekent dat ook mensen met namen als bijvoorbeeld Molenaar en Molengraaf tot en met 21 augustus met een geldig legitimatiebewijs gratis kunnen genieten van vijf eeuwen schilderkunst. Met deze actie wil het museum de aandacht vestigen op de nieuwe molenroute in het museum en de vele activiteiten die het museum rond het thema ‘Leve de Molens!’ organiseert.

De molenroute is vanaf deze week in het Dordrechts Museum te volgen. Bezoekers ontvangen een kaart met daarop schilderijen met molens. Bij ieder schilderij wordt een korte toelichting gegeven. Een van de hoogtepunten in de route is een schilderij van Gabriël, Watermolen in de polder ‘De Leidsche Dam’. De route is gratis af te halen bij de balie van het museum en bevat naast de molenroute ook een mooie ansichtkaart als herinnering aan het bezoek. De introductie van de molenroute is een eerste in een reeks activiteiten waarmee het museum aansluit bij Molenjaar 2011, een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Op diverse plaatsen in de provincie worden activiteiten in en over molens georganiseerd.

In het najaar wordt de activiteitenreeks vervolgd met speciale themarondleidingen langs de molens in de collectie van het Dordrechts Museum. Op zondag 18 september, zondag 2 oktober en zondag 2 november start deze rondleiding steeds om 14.30 uur. Deelname is gratis. U betaalt alleen de entree van het museum. Daarnaast wordt er op zondag 9 oktober een workshop georganiseerd voor volwassenen. Deelnemers gaan zelf pigmenten malen en op de klassieke wijze verf bereiden, zoals bijvoorbeeld Rembrandt dat in zijn tijd ook deed. Zondag 23 oktober is er een lezing over ‘Molens in de kunst’.

Kijk op www.levedemolens.nl voor een overzicht van alle activiteiten rond Molenjaar 2011. Ga voor meer informatie over het Dordrechts Museum en de actuele activiteitenkalender naar www.dordrechtsmuseum.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.