Hennepkwekerij aangetroffen in natuurreservaat Nationaal Park de Dordtse Biesbosch

13 juli 2011
Hennepkwekerij aangetroffen in natuurreservaat Nationaal Park de Dordtse Biesbosch

DORDRECHT - Naar aanleiding van een melding van enkele toezichthouders van Staatsbosbeheer over een verdachte situatie in natuurreservaat Nationaal Park de Dordtse Biesbosch, is op dinsdagmiddag 12 juli een hennepplantage ontdekt op een open plek in de natuur. 
De politie Zuid-Holland-Zuid, het KLPD en Staatsbosbeheer stelden na de melding een onderzoek in en troffen 775 hennepplanten aan.
De hennepplantage was uitsluitend over water te bereiken. In opdracht van de officier van justitie is de plantage ontmanteld en zijn de planten en de materialen afgevoerd en vernietigd. Er zijn tot op heden geen verdachten aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek naar de dader(s). Het natuurreservaat is een stiltegebied waar toegang voor onbevoegden verboden is. Staatsbosbeheer zal de komende tijd extra controleren in het gebied.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.