Vlaamse beiaardmuziek in Dordtse toren

13 juli 2011
Vlaamse beiaardmuziek in Dordtse toren

DORDRECHT - In de tradtionele serie zomeravondconcerten bespeelt donderdag 14 juli de Vlaamse beiaardier Koen Cosaert de beiaard in de toren van de Grote Kerk. Het concert begint om 20.00 uur. Cosaert brengt een programma met Vlaamse muziek.

Voorafgaand aan het concert bestaat de mogelijkheid voor vrijwilligers om de grote klokken handmatig te luiden. Belangstellenden moeten zich om half acht onder aan de toren verzamelen. Na afloop van het concert wordt een gratis consumptie verstrekt en kunnen de luisteraars kennis maken met de gastbeiaardier.

Gastbeiaardier Koen Cosaert is de nieuwe directeur van de Mechelse beiaardschool. Hij volgde vorig jaar Jo Haazen op. In Dordrecht is hij geen onbekende.

Het beiaardconcert is het beste te beluisteren vanaf de bankjes aan het Maartensgat en op de Pottenkade. Ook in de toren kan men luisteren op de Kaapstandzolder. De toegang is gratis en er worden programmaboekjes uitgedeeld tijdens het concert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.