Afsluiting gehele Provincialeweg per rijrichting

15 juli 2011

DORDRECHT - Als het weer het toelaat wordt de Provincialeweg vanaf maandagavond 18 juli tot en met woensdagmiddag 20 juli van de laatste laag nieuw asfalt voorzien, de toplaag. Direct daar achteraan wordt de nieuwe belijning aangebracht. Voor het aanbrengen van de toplaag wordt de gehele Provincialeweg (van de Reeweg Oost tot en met een deel van de Recklinghausenweg) per rijrichting afgezet. De aannemer werkt dag en nacht door om in deze korte periode de hele Provincialeweg te asfalteren.

Afsluiting rijrichting van N3/Centrum richting Stadspolders
Maandagavond 18 juli 19.00 uur tot en met dinsdag 19 juli 15.00 uur. Werkrichting: start vanaf Reeweg Oost richting Stadspolders

Afsluiting rijrichting van Stadspolders richting N3/Centrum
Dinsdagavond 19 juli 19.00 uur tot en met woensdagmiddag 20 juli 15.00. Werkrichting: start vanaf Reeweg Oost richting Stadspolders

Ook de op- en afritten van de N3 zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Zodra de werkzaamheden ter hoogte van de afslagen afgerond zijn worden deze zo spoedig mogelijk opengesteld

Omleidingen Autoverkeer
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer tijdelijk omgeleid. Het verkeer uit Dubbeldam wordt geadviseerd via de Overkampweg te rijden. Het verkeer uit Stadspolders wordt geadviseerd via de Groenezoom en de Noordendijk te rijden. Verkeer naar De Hoven en de pont naar Werkendam wordt geadviseerd via Overkampweg en  Dubbeldam te rijden. Alle omleidingen zijn aangegeven met informatieborden langs de weg.

Fietsers
De fietsers kunnen de Provincialeweg van maandag 07.00 uur tot woensdag 15.00 uur beperkt oversteken. De oversteek bij de Hastingsweg wordt afgesloten. Het fietsverkeer wordt hier omgeleid.

Bezichtiging van grote hoogte
Het aanbrengen van de toplaag aankomende week beloofd een spectaculair gezicht te worden, met vier asfaltmachines naast elkaar over de hele breedte van de Provincialeweg. Wij nodigen alle bewoners en geïnteresseerden uit om deze werkzaamheden van hoogte te komen bekijken.

• Maandagavond en dinsdagavond 18 en 19 juli van 20.00 tot 23.00 uur kunt u bij het viaduct over de N3 vanaf een hoogwerker neerkijken op de werkzaamheden.
• Bij het viaduct staat ook een informatietent waar u uitleg krijgt over wat er allemaal is gedaan op de Provincialeweg en waar ook foto’s van de werkzaamheden te
zien zijn. Deze tent is open op maandag en dinsdag van 20.00 tot 23.00 uur. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wat vooraf ging
De afgelopen weken is er al veel gebeurd op de Provincialeweg. In sommige nachten stond er een hele rij aan vrachtwagens om alle werkzaamheden mogelijk te maken. Ook was er veel belangstelling vanuit de bewoners, die de werkzaamheden zowel ’s nachts als overdag kwamen bekijken.

Planning afhankelijk van het weer
Het aanbrengen van de toplaag gaat niet door als het hard regent. Maandagochtend wordt daarom pas duidelijk of de werkzaamheden ’s avonds inderdaad kunnen beginnen. Dit betekent dat de planning tot op het laatste moment kan wijzigen of verschuiven. De gemeente maakt het via de website (www.dordrecht.nl/provincialeweg) en twitter bekend als de planning verandert.

Afronding werkzaamheden
Na het aanbrengen van de toplaag zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. De komende weken wordt nog gewerkt aan de randen en bermen van de weg. Tijdens deze werkzaamheden blijft er in iedere rijrichting één rijstrook beschikbaar. Half augustus zijn alle rijbanen weer beschikbaar.

Meer informatie
De meest actuele informatie vindt u op de website www.dordrecht.nl/provincialeweg. U kunt ons ook volgen op twitter (www.twitter.com/provincialeweg).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.