Seksshop Erotic Treasure mag weer open

21 juli 2011

DORDRECHT - Seksshop Erotic Treasure mag per 18 juli 2011 weer open. Dat heeft burgemeester Brok de eigenaar laten weten. De seksshop is dan vier maanden dicht geweest en dat is in de ogen van de burgemeester voldoende om de inbreuk op de openbare orde te herstellen en de rust in de omgeving van de zaak te laten wederkeren.

Erotic Treasure, gevestigd aan de Grote Spuistraat 28, is op 18 maart jongstleden op last van burgemeester Brok voor een periode van zes maanden gesloten. Aanleiding voor de sluiting is de vondst van cocaïne, xtc-pillen, GHB en andere stimulerende middelen die in de winkel waren aangetroffen. De eigenaar is hier door de politierechter voor veroordeeld. De sluitingsperiode van zes maanden volgt uit de vaste gedragslijn die de burgemeester hanteert bij aanwezigheid van een handelshoeveelheid harddrugs. Deze gedragslijn is inmiddels onderdeel van het ‘Gedoog- en handhavingsbeleid op grond van artikel 13b Opiumwet’ dat betrekking heeft op coffeeshops, woningen en overige lokalen, waaronder winkels.

De Rechtbank Dordrecht heeft op 30 juni geoordeeld dat de sluiting van Erotic Treasure terecht was, maar dat de duur van de sluiting door de burgemeester onvoldoende was gemotiveerd. De rechtbank heeft daarbij overwogen dat het huidige beleid voor sluiting van horecazaken minder streng is dan de genoemde gedragslijn. Dit beleid voorziet in het geval van aanwezigheid van grotere hoeveelheden drugs in een sluiting voor drie maanden.

Burgemeester Brok: “In het licht van het oordeel van de rechtbank en het feit dat sinds de constatering van de overtreding geen nieuwe overtredingen zijn geconstateerd, vind ik het verantwoord dat Erotic Treasure weer open kan. Het verschil in handhavingsbeleid dat de rechtbank benoemt, is onwenselijk. Dit gaan we wat mij betreft op korte termijn aanpassen, zodat de vaste sluitingsduur bij overtredingen van de Opiumwet waarbij sprake is van harddrugs zes maanden wordt. De uitzondering die nu gemaakt wordt voor Erotic Treasure is daarom wat mij betreft een op zichzelf staand en eenmalig geval.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.