Cursus voor mantelzorgers De Zorg de Baas

05 augustus 2011

DORDRECHT - Hoe voorkom je dat een zorgvrager zoveel tijd en energie van je vraagt, dat je als mantelzorger jezelf voorbij rent? Door de Zorg de Baas te zijn. Dat klinkt goed, maar het praktisch voor elkaar krijgen is een ander verhaal. Deelnemers aan de cursus ‘De Zorg de Baas!’, verzorgd door MEE Drechtsteden, kunnen erover meepraten.

Een deelnemer: “Ik wist niet wat ik van een cursus moest verwachten. De zorg gaat gewoon door en het probleem wordt niet met een cursus opgelost. De consulent vertelde mij dat de zorgsituatie pas kan veranderen als ik aan mezelf denk. Dit stond haaks op wat ik wilde, namelijk mijn probleem oplossen.” “De onderwerpen die ter sprake kwamen, waren heel goed. Bijvoorbeeld het helder en duidelijk aangeven wat je wel en niet wilt aan zowel de zorgvrager, als aan hulpverleners en familie. Dat werkt! Ik deed altijd wat de ander van me vroeg. Nu geef ik mijn grens aan.”

“Ervaringen van de andere cursisten hebben mij hierbij enorm geholpen. Ik sta niet alleen en dat geeft nieuwe energie. Ik heb geleerd stappen te zetten voor hulp en helder te communiceren met mijn kinderen. Dat heeft me al veel steun opgeleverd. Ik kan mijn hobby’s weer oppakken. Mijn relatie met de zorgvrager is veranderd en is weer terug in evenwicht. Het was niet echt gemakkelijk, maar de consulenten brachten hun verhaal luchtig, serieus en met humor. Dat werkt.”

Meer weten?
Als u meer wilt weten over de cursus “De Zorg de Baas”, neem dan contact op met Lenie de Pater of Esther de Meza, consulenten mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning.  Zij zijn bereikbaar via het Servicebureau, telefoonnummer 0900 202 06 72 (lokaal tarief ) en e-mailadres servicebureau@meedrechtsteden.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.