Verkeersruzie op A16

05 augustus 2011

DORDRECHT - De politie zoekt getuigen van een ruzie die op 2 augustus rond 13.45 uur op de A16 in de richting van Rotterdam plaatsvond. De bestuurder van een witte Mercedes Vito reed op dat moment vanaf de A17 de A16 richting Rotterdam op. Daar reed op dat moment een grijze Opel Astra met een Belgisch kenteken met drie mannen erin, die door het invoegen van de Mercedes moest remmen.

De Opelbestuurder ging volgens de Mercedesbestuurder naast hem rijden en de bijrijder zou vanuit zijn raampje tegen de linker spiegel van de Mercedes hebben geslagen. De Mercedesbestuurder remde af, waarop de Opel ook vaart minderde. Het slachtoffer verklaarde dat de bijrijder half uit zijn raam klom en vervolgens de spiegel kapot trapte. Vanuit de Opel zou vervolgens nog een kriksleutel naar de Mercedes zijn gegooid en zou een van de inzittenden gedreigd hebben de krik zelf ook naar de bestelbus te gooien.

De Mercedesbestuurder zag dat één van hen een voorwerp in zijn hand nam en dat op de Mercedes richtte. De bestuurder dacht dat dat mogelijk een vuurwapen was en remde ter hoogte van de afslag Alexanderpolder hard af. De Opel reed vervolgens over de rechter vluchtstrook door in de richting van Rotterdam, de bestuurder van de Mercedes hevig geschrokken achterlatend. Hij meldde het incident aan de politie die direct een onderzoek instelde. In Rotterdam werden de drie Belgen dezelfde middag gevonden en aangehouden. Zij zijn naar Dordrecht overgebracht en in verzekering gesteld.

Van het voorval moeten andere automobilisten getuige geweest, want tijdens de ruzie moesten meerdere weggebruikers afremmen en uitwijken en werd ook meermalen geclaxonneerd. De politie komt graag met hen in contact en vraagt hun te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche in Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.