Zes nieuwe bruggen in polder De Biesbosch

13 augustus 2011

DORDRECHT - De gemeente start maandag 15 augustus met het vervangen van zes betonnen bruggen aan de Oude Veerweg en de Zwanenplaatweg in polder De Biesbosch. De werkzaamheden duren tot en met 7 november 2011. Tijdens de werkzaamheden kan er geen verkeer over de bruggen. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid. Woningen, bedrijven en landerijen blijven altijd toegankelijk.

Fasen
De werkzaamheden vinden in twee fasen plaats. Drie bruggen worden in de periode van maandag 15 augustus t/m zaterdag 24 september vervangen. Het gaat om de twee bruggen aan de Oude Veerweg (over de Noorderdiep en het Kwalgat) en de brug bij de Zwanenplaatweg over Midden Els.

De andere drie bruggen worden in de periode van 26 september tot en met maandag 7 november vervangen. Het gaat om de twee bruggen aan de Oude Veerweg (over Midden Els en over Noorder Els) en de brug aan de Zwanenplaatweg over het Kwalgat.

Deze zes bruggen in de polder De Biesbosch voldoen niet meer aan alle eisen. Het college van B&W van de gemeente heeft daarom besloten deze bruggen te vervangen, zodat vooral het zware landbouwverkeer in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van deze bruggen.

Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.