Versoepeling geluidsnormen voor horeca bij collectieve festiviteiten

17 augustus 2011

DORDRECHT - Voor horecabedrijven in Dordrecht zijn de reguliere geluidsnormen tijdens collectieve festiviteiten niet langer van kracht. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten door Oud & Nieuw, Koninginnedag en de vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van Carnaval aan te wijzen als collectieve festiviteiten, waarbij reguliere geluidsnormen niet gelden. Het besluit is per 1 september van kracht.

Om een goede balans te vinden tussen levendigheid en leefbaarheid zijn er eindtijden verbonden aan de toegestane overschrijding van de geluidsnormen. Voor Nieuwjaardag is dat tot 05.00 uur en  voor Koninginnedag en de carnavalsdagen tot 02.00 uur (de volgende ochtend). Het overschrijden van de geluidsnormen is alleen toegestaan aan horecabedrijven tijdens deze collectieve festiviteiten en staat los van de geluidsnormen die voor evenementen gelden.

Het College neemt dit besluit omdat zij het belang inziet van florerende horeca voor de stad. Het besluit leidt voor de horeca en de gemeente tot een besparing van de administratieve lasten. Horecabedrijven hoeven niet langer op betreffende dagen individuele ontheffingen voor overschrijding van de geluidsnormen aan te vragen. De gemeente hoeft deze aanvragen niet langer te behandelen.

Het is en blijft belangrijk voor het College dat er een juiste verhouding is tussen ruimte voor de horeca en het respecteren van het woon- en leefklimaat van omwonenden. Voor de horecabedrijven blijven op andere dagen de reguliere geluidsnormen gelden
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.