Feestelijke opening vergroot parkeerterrein Weeskinderendijk

19 augustus 2011
Feestelijke opening vergroot parkeerterrein Weeskinderendijk

DORDRECHT - Wethouder Verkeer en Vervoer Jasper Mos opende donderdag 18 augustus op feestelijke wijze officieel het vernieuwd parkeerterrein aan de Weeskinderendijk. De parkeercapaciteit is met 300 plaatsen uitgebreid tot 558 plaatsen. Niet-langdurig parkeren van voertuigen is en blijft gratis.

Door het onthullen van een verkeersbord en het afschieten van een confettikanon heropende wethouder Mos parkeerterrein Weeskinderendijk. Naast betrokken ambtenaren en bedrijven waren ook de omwonenden uitgenodigd om te vieren dat het werk “d’rop” zit. Als dank voor hun begrip tijdens de werkzaamheden ontvingen zij, en de bezoekers van het parkeerterrein, een kleinigheidje in de vorm van Autodrop.

Omwonenden
Wethouder Mos: “We zijn ons er van bewust dat het succes van dit parkeerterrein een keerzijde heeft voor de omwonenden. Om hen tegemoet te komen, zijn er bijvoorbeeld heggen geplaatst die de voertuigen aan het zicht onttrekken en licht van koplampen verminderen. Ook zal meer toezicht worden gehouden op het parkeerterrein en medio 2012 dient er betaald te worden om autovoertuigen lang te parkeren. Hierdoor wordt het parkeerterrein maximaal benut door mensen die hun voertuig op dit terrein parkeren om in de stad te werken, winkelen of uit te gaan.”

PRIS
Het parkeerterrein Weeskinderendijk is opgenomen in het PRIS, het Parkeer Route Informatie Systeem. Via dit systeem krijgen automobilisten langs wegen aan de rand van het centrum dynamische (actuele) informatie over de routes naar de parkeergarages en –terreinen en het aantal beschikbare parkeerplekken aldaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.