Drechtwerk en Libbey verlengen samenwerking

24 augustus 2011

DRECHTSTEDEN - Sinds twaalf jaar hebben de Nederlandsche Glasfabriek, voorheen Royal Leerdam, en Drechtwerk al een zeer intensieve samenwerking.

Al jaren voeren de medewerkers van de Sociale Werkvoorziening Drechtsteden verschillende werkzaamheden voor hen uit. De samenwerking is ooit begonnen op de locatie in Dordrecht maar sinds 2005 gaan de medewerkers vanuit Drechtwerk voor dag en dauw op pad om de werkzaamheden in de glasfabriek, tegenwoordig genaamd Libbey, in Gorinchem uit te voeren.

Voor de nieuwe overeenkomst zijn de werkzaamheden uitgebreid naar de locatie Leerdam.

 Beide partijen zijn al geruime tijd zeer tevreden over de samenwerking. Libbey draagt de ploeg medewerkers, gemiddeld zo’n 50 man, een zeer warm hart toe en kan hiermee ook sommige opdrachtgevers over de streep trekken hun invulling op deze manier aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen te geven.

 Op 4 juli jl. hebben de heren Peter van Doorn van Libbey en Marco Wilke van Drechtwerk de samenwerkingsovereenkomst tussen beide organisaties wederom bezegeld door hun beider handtekening onder het contract te plaatsen.  Vanaf 1 september 2011 zal voor een periode van 3 jaar de samenwerking worden voortgezet.

De afspraak is gemaakt dat gedurende deze periode Drechtwerk 59 medewerkers zal detacheren bij Libbey voor diverse verpakkings- en logistieke werkzaamheden. Een 50-tal medewerkers wordt geplaatst bij de vestiging in Gorinchem en een 9-tal medewerkers bij de vestiging in Leerdam. Drechtwerk en Libbey zien samen de toekomst in vertrouwen tegemoet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.