Verscherping regels Handhavingsbeleid horeca

24 augustus 2011

DORDRECHT - Het Dordtse College van B&W heeft het Handhavingsbeleid horeca voor de gemeente Dordrecht 2011 vastgesteld. Het vernieuwde handhavingsbeleid past in de heldere, herkenbare en consequente handhavingsaanpak die het huidige college voorstaat. Het beleid is van toepassing op alle horeca-inrichtingen. Voor coffeeshops en seksinrichtingen bestaat apart handhavingsbeleid.


Belangrijke aanpassing is dat de aanpak van handel in drugs in horecabedrijven is gelijkgeschakeld aan de aanpak van drugs in niet-horecabedrijven.Daarnaast kan via het nieuwe beleid in een aantal gevallen sneller worden overgegaan tot het opleggen van een bestuurlijke sanctie.

Via het Handhavingsbeleid kunnen overtredingen op het gebied van de APV, Opiumwet, Drank- en horecawet en de Wet op de Kansspelen, die gepaard gaan met de exploitatie van horecazaken, worden aangepakt. Het beleid voorziet in een stappenplan indien een van de overtredingen wordt geconstateerd. Het beleid is van toepassing op alle horeca-inrichtingen (cafés, restaurants, discotheken, shoarmazaken, etc.).

Twee aanpassingen vallen op:

  1. Bij de aanpak van handel in soft- en harddrugs werd tot op heden verschillend opgetreden bij horeca en niet-horecabedrijven, zoals winkels, belhuizen, etc. Zowel voor horeca als niet-horeca geldt nu dat bij sofdrugs een sluiting van drie maanden volgt en bij harddrugs een sluiting van 6 maanden. Daarmee is de aanpak van drugshandel in alle gevallen gelijk.
  2. In het vernieuwde beleid kan in een aantal gevallen sneller worden overgegaan tot het opleggen van een bestuurlijke sanctie. Dat betekent dat er niet langer twee keer zal worden gewaarschuwd, maar dat na één waarschuwing een bestuurlijke maatregel volgt.

Het nieuwe beleid is per 1 oktober van kracht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.