,,Vier buurthuizen in Dordrecht mogelijk dicht"

29 augustus 2011

DORDRECHT - Vier buurthuizen in Dordreht zullen wellicht sluiten. Dat is een gevolg van bezuiningen in Dordrecht. Jacqueline van den Berg noemt dit in haar weblog op de site van de PvdA-Dordrecht.  In beginsel vallen de buurthuizen onder de zelfstandige Dordtse Welzijns Organisatie (DWO), die weer wordt gesubsidieerd door de gemeente.

Haar verslag over welzijnswerk:

Donderdag 25 augustus 2011 was ik bij het wijkbeheeroverleg Nieuw Krispijn in de Hans Petrischool. Naast bewoners waren er ook organisaties aanwezig, zoals Toezicht, woningcorporatie, gemeente, DWO, en Thureborg. Er waren presentaties van allerlei activiteiten in de wijk (nieuw vuilophaalsysteem, Convenant Veilig Ondernemen met de ondernemers in de wijk). Ook de nieuwbouw kwam aan de orde. De Prinsemarij op de plek waar het politiebureau stond. Daar komen nu appartementen, het nieuwe Montessori Kindercentrum (fusie van de 2 basisscholen Weizigtschool en Montessorischool), een welzijnsaccommodatie en een restaurant. Ook Thurenborg gaat verbouwen. De Vadergroep loopt weer door de wijk.

Marianne Heesmans van Dynamo vertelde over de aandacht en zorg voor ouderen. Vooral het helpen met de administratie - die voor veel ouderen steeds lastiger wordt en huisbezoeken afleggen. In De Klockelaer zijn veel activiteiten, die toegankelijk zijn voor iedereen in de wijk. Dynamo gaat meer aandacht geven aan homosexuele ouderen, die dreigen te vereenzamen.
Dordtse Talenten (mensen tussen 60-63 jaar) worden binnenkort uitgenodigd. Allerlei vrijwilligers activiteiten wordt dan onder de aandacht gebracht.

Op welzijnswerk gaat flink bezuinigd worden, 350.000 euro. In Staart Oost, Nieuw Krispijn, Binnenstad en Reeland zullen de buurthuizen waarschijnlijk gaan verdwijnen, althans dat wil het college. De bewoners zijn daar niet blij mee. In Nieuw Krispijn komt er in de Prinsemarij een nieuwe locatie voor welzijnsactiviteiten. De DucDalf staat op de nominatie te verdwijnen. Welzijnswerk wordt alleen nog maar gericht op de meest kwetsbare mensen. Daarbuiten moeten de mensen veel meer zelf gaan doen en organiseren. De bewoners zijn niet blij met steeds wisselende DWO kontakten in de wijk. Ze willen hun vaste kontakt behouden. Voor de PvdA is het laatste woord hierover nog niet gezegd.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.