Dordtse kapper Bart Rombout legt verknipte periode vast

29 augustus 2011
Dordtse kapper Bart Rombout legt verknipte periode vast

DORDRECHT - Bart Rombout is een nieuwe kunstenaar die binnenkort zijn eerste bijzondere expositie opent. Een serie schilderijen en foto's over de meest verknipte periode uit zijn leven worden hier vertoont. Voor veel Dordtenaren en Drechtstedelingen is Bart een zeer goede bekende. Hij runde jarenlang de Kinki Kappers en zijn eigen kapsalon op het Scheffersplein in Dordrecht.

Ongeluk 
Na een snowboardongeluk in mei 2010 is het leven van Bart in een neerwaartse spiraal gekomen. Door blijvend letsel aan zijn elleboog raakt hij zijn baan als kapper en zijn huis kwijt. Na min of meer voor zichzelf gevlucht te zijn naar Gran Canaria komt hij begin maart 2011 zwaar depressief terug naar Nederland.

Opname 
Hij laat zich vervolgens opnemen in een psychiatrische kliniek om zich te laten behandelen voor zijn depressie en ADHD. Hier ontdekt de voormalig creatieve kapper zijn nieuwe passies; tekenen en fotograferen. Met zijn andere goede arm kan hij zo zijn creatieve geest de vrije loop geven!

2-Daagse expoditie
Het werk van Bart toont de depressieve periode voor de opname door middel van diverse zelfportretten. Zijn schilderijen laten zijn kijk op de wereld zien tijdens en na de opname. Zijn werk is te bezichtigen tijdens de tweedaagse expositie in het weekend van 3 & 4 september aan het Reewegpad 12 in Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.