Staatssecretaris De Krom brengt bezoek aan Sociale Dienst Drechtsteden

30 augustus 2011
Staatssecretaris De Krom brengt bezoek aan Sociale Dienst Drechtsteden

DORDRECHT - Staatssecretaris P. de Krom van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op maandag 29 augustus een werkbezoek gebracht aan de Sociale Dienst Drechtsteden.
De staatssecretaris heeft zich o.a. laten informeren over het project Baanbrekend Drechtsteden en over de Workshop Naar Werk. Verder heeft hij gesprekken gevoerd met werkgevers uit de regio.
De staatssecretaris is onder de indruk van de aanpak in de Drechtsteden. "De aanpak spreekt mij enorm aan, weg van de uitkering, handen uit de mouwen, iedereen aan ‘t werk", aldus de staatssecretaris.

Wethouder E. van de Burgt verwelkomde de staatssecretaris en schetste in zijn inleiding de regionale arbeidsmarkt en de positie die de Sociale Dienst Drechtsteden daarin inneemt. De Sociale Dienst is de vijfde Sociale Dienst van Nederland. Het motto van de Sociale Dienst is: “Je komt niet bij ons voor een uitkering, maar voor werk.”
De eigen verantwoordelijkheid van de klant staat daarbij voorop. Was er in 2009 en 2010 sprake van een stijgend klantenbestand als gevolg van de economische recessie, sinds maart 2011 is er weer sprake van een daling van het klantenbestand.
De motivatie van mensen om te werken is groot. Liever een salaris dan een uitkering. De bereidheid bij bedrijven en instellingen is eveneens groot. Gekoppeld aan de enorme inzet van het personeel van de Sociale Dienst Drechtsteden lukt het ons in de Drechtsteden tegen de landelijke trend in om het aantal klanten te laten dalen”, alduswethouder Van de Burgt.

Workshop Naar Werk
Vervolgens woonde de staatssecretaris de Workshop Naar Werk bij. Deze workshop wordt iedere werkdag gehouden voor mensen die zich bij de Sociale Dienst hebben aangemeld als werkzoekende. Doel van de workshop is om klanten aan een baan te helpen of hen te ondersteunen bij het vinden ervan (vacatures zoeken op internet, sollicitatiebrief schrijven, CV aanpassen, etc.).
Zijn er geschikte vacatures dan volgt er gelijk een afspraak voor een sollicitatiegesprek. De staatssecretaris kreeg een kijkje in de
keuken van de workshop en nam actief deel aan de workshop.

Project Baanbrekend Drechtsteden
Daarna ging het werkbezoek over het project Baanbrekend Drechtsteden. Dit is een samenwerkingsverband tussen Randstad Groep Nederland en de Sociale Dienst. Het  project richt zich op klanten van de Sociale Dienst die direct inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Deze klanten worden tijdens de workshop naar werk direct bemiddeld naar een baan. Tot slot had de staatssecretaris een gesprek met een aantal werkgevers uit deze regio. Centraal in dit gesprek stond de vraag wat werkgevers nodig hebben om mensen die nu in de bijstand zitten, aan te nemen op hun vacatures.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.