Weizigt dit jaar al meer dan 120.000 bezoekers

01 september 2011
Weizigt dit jaar al meer dan 120.000 bezoekers

DORDRECHT - Deze week begroette Duurzaamheidscentrum Weizigt haar 120.000ste bezoeker. Weizigt heeft daarmee haar bezoekersaantallen ruim verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren en mag met recht een topattractie voor Dordrecht en de regio genoemd worden.

Sinds de opening van de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland stapten 120.000 mensen uit Dordrecht, de regio en ver daarbuiten bij Weizigt over de drempel. Waren het er begin juni al 75.000, tijdens de zomermaanden kwamen daar nog eens 45.000 bezoekers bij. De groei in bezoekers komt voort uit de aantrekkingskracht van de nieuwe Stadsboerderij, het organiseren van nieuwe activiteiten als het zomerprogramma, Duurzaamheidscafés, maar ook omdat Weizigt waar mogelijk probeert aan te sluiten bij activiteiten van partners in de stad, zoals het Ramadanfestival. Jong en oud is welkom. Voor educatie, recreatie, netwerken of verhuur.

Beleven en ontdekken
Begin 2011 werd de nieuwe Stadsboerderij opgeleverd. Door het gebruik van innovatieve duurzame materialen en technieken en het bouwen volgens de Cradle to Cradle-filosofie, is dit unieke complex de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland. Met onder meer een mossedumdak, een thermische schil en zonnepanelen zijn de nieuwste technieken van duurzaam bouwen toegepast en zichtbaar gehouden. Dankzij leuke en leerzame ontdektochten over milieu en duurzaamheid kunnen bezoekers interactief kennis verbreden.

Ook het terrein rond de Stadsboerderij onderging een metamorfose. Zo zijn er diverse knuffelweides toegankelijk voor publiek. Hier kunnen dieren geaaid en geborsteld worden en kunnen de weides aangeveegd worden. Bij de voedertijd in de stal, elke dag om 16.00 uur, mogen kinderen onder begeleiding van dierverzorgers meehelpen.

Nieuw! Safari Weizigt
Een reünie, familie-uitje of bedrijfsuitje?
Voor groepen heeft Weizigt sinds kort de Safari Weizigt. Een gids neemt u mee naar alle wel of niet verborgen geheimen van een bijzonder voormalig landgoed. U kunt de safari ook boeken met een rondleiding door het monumentale Koetshuis, een kijkje in een rijk 19de eeuws verleden.

Op allerlei manieren stimuleert Weizigt duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Bijvoorbeeld met de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland, 2 hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten, ontdektochten en het professionele aanbod van educatieve programma’s. Volop mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren en voor bedrijven en andere organisaties om bijeenkomsten te organiseren, elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Weizigt inspireert tot duurzaam denken en handelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.