Start werkzaamheden Reeweg Oost

02 september 2011
Start werkzaamheden Reeweg Oost

DORDRECHT - Maandag 5 september start de gemeente met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Reeweg Oost. De rijbanen en fietsstroken worden verbreed en ook de parkeerplaatsen worden aangepast. Samen met HVC legt de gemeente in de Reeweg Oost een warmtetransportleiding aan voor het restwarmtenet.

De werkzaamheden duren ongeveer 40 weken. Omdat de gemeente de Reeweg Oost niet 40 weken wil afsluiten, zijn de werkzaamheden in fasen opgedeeld. De aannemer start bij het Halmaheiraplein en werkt richting het Sumatraplein. De eerste fase loopt vanaf het benzinestation aan het Halmaheiraplein tot aan de Ceramstraat. Bewoners en ondernemers zijn door de gemeente geïnformeerd over de werkzaamheden.

Bomen
Helaas kunnen de bomen langs de Reeweg Oost niet blijven staan. Voor het verbreden van de rijbanen en het aanpassen van de parkeerplaatsen is ruimte nodig. De huidige bomen staan dicht langs de rijbaan en moeten plaats maken voor de aanpassingen op de Reeweg Oost. De bomen worden niet allemaal tegelijk maar per fase verwijderd. Na de werkzaamheden komen er nieuwe bomen terug op de Reeweg Oost.

Restwarmtenet
Ondersteund door de gemeente legt HVC een restwarmtenet aan in Dordrecht. Warmte die anders tijdens het afvalverbrandingsproces via de schoorsteen in de lucht verdwijnt, wordt via het restwarmtenet omgeleid naar woningen en bedrijven. De verwachting is dat uiteindelijk ongeveer tienduizend bestaande en nieuwe woningen en gebouwen in Dordrecht op het restwarmtenet van HVC kunnen worden aangesloten. Eind 2013 wordt het restwarmtenet in gebruik genomen. Het restwarmtenet zorgt voor kosten- en energiebesparing en minder CO2-uistoot per aangesloten woning.

Duurzaamheid is één van de speerpunten van het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft als doel gesteld dat Dordrecht in 2015 11% minder energie verbruikt en dat 3% van de energie duurzaam wordt geproduceerd. Het restwarmtenet vult de doelstellingen van de gemeente voor een kwart in.

Omleiding
Per fase is een gedeelte van de Reeweg Oost afgesloten en stelt de gemeente een omleiding in. De omleiding wordt aangegeven met informatieborden langs de weg. Tijdens de werkzaamheden blijft de benzinepomp bij het Halmaheiraplein en de winkeliers aan de Reeweg Oost bereikbaar. Meer informatie over de omleiding vindt u op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.