Dat diefstal niet loont bleek ook vanochtend weer

04 september 2011
Dat diefstal niet loont bleek ook vanochtend weer

DORDRECHT - Rond zeven uur werd de KNRM gealarmeerd voor de vermissing van twee jongens in een roeiboot op het Hollands Diep.
De reddingboten Valentijn en de KBW 1910 van station Dordrecht voeren binnen 5 minuten na alarmering uit.
De bemanning was ter voorbereiding van de KNRM demonstraties tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam al aanwezig op het station. Na twee uur zoeken werd het tweetal aangetroffen. Het bleek te gaan om 2 pubers die hun zinnen hadden gezet op een roeiboot die ter hoogte van de Moerdijkbruggen aan een schip van een aannemer lag afgemeerd.
 
Eenmaal in het bootje ontdekten de knapen dat er geen buitenboord motor op zat en besloten zij al roeiend hun weg te vervolgen richting Kop van het Land. Door de onbekendheid met de lokale wateren raakte het tweetal al snel de weg kwijt. De bemanning van de KBW 1910 trof het tweetal vermoeid, verkleumd en timide maar gezond aan.
Voordat een sleepverbinding kon worden gelegd moesten twee bemanningsleden nog 500 meter door de ondieptes waden.
 
"Dat het een stommiteit van een tweetal pubers was is duidelijk, toch ontneemt hen dat niet het recht om gered te worden" aldus schipper Schouwenaar.
 
De kosten van deze stommiteit lopen hoog op. Naast de KNRM werd ook de KLPD gealarmeerd.
De KLPD begon een uitgebreide zoekactie via land door alle havens in de omgeving af te zoeken.
Ook de Helicopter van de KLPD werd gealarmeerd maar kon door de weeromstandigheden niet vliegen.
De KLPD heeft het tweetal van de KNRM overgenomen voor verder onderzoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.