Columnist Kees Thies pleit voor vereniging voor vreemdelingenverkeer

05 september 2011

DORDRECHT /DRECHTSTREEK - Journalist Kees Thies houdt vandaag in zijn column in AD/De Dordtenaar een pleidooi voor de vereniging voor vreemdelingenverkeer (VVV) en het stimuleren van het toerisme naar Dordrecht en ommelanden. Citaat: ,,Toerisme treekt mensen naar deze regio en genereert welvaart voor het gehele gebied. Het profijt van die inspanningen houdt niet op bij de dorpsgrenzen."

De aanleiding tot de column van Kees Thies is de discussie in regioplaatsen zoals Ambacht, Binnenmaas en Sliedrecht om voor de VVV de hand op de knip te houden.
Kleindenken noemt Kees Thies dat.

De VVV kent een geschiedenis die in 1896 begon. In 1983 werd de vereniging een stichting met een adviesraad. Via die route kon de regio meepraten over wat de VVV met de subsidiecenten allemaal deed. Deze adviesraad slaapt inmiddels en journalist Hans Berrevoets heeft de VVV de suggestie gedaan om aanstaande woensdag op het Grote Stadsdebat in het Dordrechts Museum de adviesraad nieuw leven in te blazen.

De VVV maakte zich in de beginjaren sterk voor goede verbindingen met de regio vanaf het eiland van Dordrecht. Overigens: De regio kreeg in dat pleidooi ook de kans om betere verbindingen met Dordrecht te krijgen.

De Moerdijkbrug kwam er in 1936 voor het verkeer. In 1967 volgde de Papendrechtse brug en in 1977 was het jaren van de Kiltunnel en de nieuwe tunnel onder de Oude Maas richting Zwijndrecht.

De journalisten Thijs Blom en Kees Thies presenteren het tweede Grote Stadsdebat in het Dordrechts Museum.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.