Platanen langs de Crayensteynstraat gesnoeid

07 september 2011

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht is dinsdagmorgen met spoed begonnen met het snoeien van ongeveer 100 platanen langs de Crayensteynstraat. De bomen zijn aangetast door de schimmelziekte Massaria. Door de aantasting bestaat het risico dat de takken afbreken. Dit kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Afgelopen week heeft de gemeente in een aantal bomen een flinke aantasting van de takken langs de Crayensteynstraat geconstateerd. Vorig jaar zijn de bomen al gesnoeid, maar sneller dan verwacht blijken nu weer dode takken in de bomen te zitten. Omdat daar ook een aantal dikke takken bij zijn, is besloten om deze met spoed te snoeien.

Buiten de spits
Door de Crayensteynstraat loopt op dit moment een omleidingsroute vanwege de werkzaamheden op de Reeweg Oost. Daarom worden de snoeiwerkzaamheden buiten de spits uitgevoerd, tussen 10.00 uur ’s morgens en 15.00 uur ’s middags. U kunt hier enige hinder van ondervinden als u over de Crayensteynstraat rijdt. De werkzaamheden duren uiterlijk tot donderdag 8 september.

Jaarlijkse controle
In Dordrecht staan langs verschillende doorgaande wegen platanen. De gemeente voert jaarlijks preventieve controles uit. Met behulp van een hoogwerker worden de bomen gecontroleerd. Als de ziekte wordt aangetroffen, dan worden de aangetaste takken verwijderd. Platanen waar eerder Massaria is aangetroffen, controleert de gemeente met voorrang. De overige platanen worden steekproefsgewijs gecontroleerd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.