Dordtse politici volgden het Tweede Grote Stadsdebat

08 september 2011

DORDRECHT - Vertegenwoordigers van een aantal politieke partijen volgden het tweede Stadsdebat in het Dordrechts Museum, maar kwamen vooral om te luisteren. VVD, Beter voor Dordt, PvdA, Christenunie/SGP waren aanwezig bij het debat en de wethouders Jasper Mos (PvdA) en Piet Sleeking (PvdA).

Dit maal stuurde de PvdA als eerste een verslag naar de eigen achterban. Voor mogelijk verslagen van andere partijen: zie hun websites.

Debat met de Stad in Dordrechts Museum: "Sterrenburgers komen niet naar de binnenstad"

Het is al een heel werk om Sterrenburgers en Drechtstedelingen naar onze binnenstad te halen, aldus Jaap die daarmee allerlei reacties ontlokte. Vele ideeën werden naar voren gebracht uit de zaal maar ook via TWITTER, waar Marco van Schaardenburg de organisator van was.

Ideeën voor de stad:

Dordrecht: stad voor 40 plussers; Vanuit Vlaanderen is Dordrecht de eerste echte Hollandse stad (Brabanders zijn pseudo Vlamingen); Dordrecht: de beste live music stad, met een psalmenfestijn; Dordrecht het Venetië van het Noorden; Dagarrangementen op Maat; een groot Kindertheater; een Waterpretpark; grote foto's langs A16 over de kwaliteiten van Dordrecht; Beeldenroute van station naar binnenstad; Dag van Dordt (iedere Dordtenaar nodigt die dag iemand van buiten uit); meer doen met toeristenboten op het water.

Dordrecht zou te weinig te bieden hebben voor een langer verblijf. 1 Dag is meer dan voldoende. Maar volgens het VVV klopt dit beeld niet helemaal. Zij krijgen wel veel verzoeken van bezoekers die van alles willen zien en beleven, ook meer dan 1 dag. Die bezoekers krijgen een trip op maat aangeboden.

Onze evenementen zijn best bekend, tot zelfs in Autralië toe, zoals Boulevard of Dance, Big Rivers, Dordt in Stoom, Kerstmarkt, Boekenmarkt en Dordt op je Bord. Ook kan de Ark van Noach een grote trekker worden en wil Big Rivers uitgroeien naar een soort Gentse Feesten festijn.

Kortom: veel pareltjes en veel ideeën. Bij de uitvoering meer aansluiting zoeken bij de 'unique selling points' van Dordrecht: water, historie, cultuur en muziek. Geef ondernemerschap de ruimte...

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.