Jeugdgezondheidszorg wordt waarschijnlijk overgedragen aan Rivas en Careyn

15 september 2011
Jeugdgezondheidszorg wordt waarschijnlijk overgedragen aan Rivas en Careyn

DRECHSTEDEN - Het bestuur van de regio Zuid-Holland Zuid nam vorig jaar het voorlopig besluit de jeugdgezondheidszorg met ingang van 2012 uit te laten voeren door het consortium van zorgorganisaties, bestaande uit RIVAS en Careyn.  Eind september zal het Algemeen Bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid een definitief besluit nemen over de gunning van de  integrale jeugdgezondheidszorg aan het consortium. Dat besluit brengt met zich mee dat de bestaande jeugdgezondheidszorg voor 4 - 19 jarigen door de GGD Zuid-Holland Zuid zal worden overgedragen aan het consortium.

Integrale jeugdgezondheidszorg (iJGZ)
Van oudsher wordt de jeugdgezondheidszorg aangeboden door twee organisaties. De thuiszorg nam de zorg voor 0-4 jaar voor haar rekening en de zorg voor 4-19 jarigen werd door de gemeenten bij de GGD belegd. Na de uitvoering van een subsidietraject in concurrentie heeft het bestuur van de regio gekozen tot gunning van de jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar aan het consortium. Deze gunning leidt tot een integrale jeugdgezondheidszorg voor 0-19 jarigen. De heer Van der Vlies, wethouder van H.I. Ambacht en als projectbestuurder nauw betrokken bij het proces rond de integrale jeugdgezondheidszorg benadrukt dat hij er op toeziet dat de overdracht van de jeugdgezondheidszorg zorgvuldig verloopt. Van der Vlies: “”Ouders, kinderen en anderen zullen van deze overgang zo min mogelijk hinder ondervinden. Daarnaast zien we er op toe dat de kwaliteit van de zorg blijft gegarandeerd. Door het aanbieden van een integrale JGZ komt er één doorlopend zorgaanbod voor jeugd van 0-19 jaar door één organisatie en ontstaat zowel kwaliteit- als efficiencywinst.” De voorgestelde overgang van de jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar zal begin 2012 plaatsvinden. De medewerkers die werkzaam zijn bij de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD gaan met hun werk mee naar het consortium.“

Een nieuwe GGD
Door het Dagelijks Bestuur van de Regio werden voorwaarden geformuleerd waaronder de overdracht van de JGZ kan plaatsvinden. Eén daarvan is de voorwaarde dat de organisatie ook zonder de JGZ 4-19 jaar zowel in financieel als inhoudelijk opzicht een volwaardige GGD kan zijn. Aan de uitvoering van die voorwaarde wordt nu met voortvarendheid gewerkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.