Huisarts uit Dordrecht Bernard Berkhout met bigband Nederlandse king of de swing

17 september 2011

DORDRECHT -De Dordtse huisarts Bernard J. Berkhout (50) wordt als leider van een Big Band de Nederlandse King of swing genoemd. Weekblad Elservier deelt deze erkenning aan in een zeer lovend artikel over de muziek van de klarinettist en zijn swingende band. Berkhout combineert zijn muziek met een huisartsenpraktijk in de binnenstad van Dordrecht.

 

Hij was vroeger in de wereld van de jazz al een toppers, maar door omstandigheden ging hij niet verder in de muziek, maar maakte zijn studie medicijnen af.

Volgens Elsevier heeft Berkhout met zijn big band een nieuw swingende concept te brengen, dat van een optreden een echte beleving maakt. Het weekblad is zeer lovend op de  eerste CD van de Berkhout bigband, die dus Dordrecht als thuisbasis heeft,.

 

 

Bernard Berkhout Bigband

Dit is niet zo maar een bigband. Klarinettist Bernard Berkhout laat de tijden van Benny Goodman - the king of swing - herleven. Het is "lindy hop"muziek pur sang.

Bernard Berkhout maakte in de jaren '80 furore met zijn Swingmates met o.a. Frits Landesbergen (vibrafoon).

Met deze unieke bigband - 4 saxophones, 3 trumpets and 2 trombones en ritme sectie - waan je jezelf weer in de jaren 30. De arrangementen zijn door Peter Stöve van de orginele opnames op papier gezet. Het geluid van de band en de virtuositeit van Bernard zorgen er voor dat deze band met geen ander orkest te vergelijken is. Het swingt letterlijk de pan uit maar kan ook heerlijk mellow klinken.
De band kan ook ik combinatie met "Lindy Hop"dansers geboekt worden.
Reserveer deze band

Bijzonderheden

 

  • Naast de bigband zijn op de video fragmenten ook een Swingmates bezetting en een historische opname met Eddie Daniels en het Metropole Orkest te zien en horen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.