Politie gaat passanten bevragen in onderzoek naar dood 37-jarige Edward Maat

16 september 2011
Politie gaat passanten bevragen in onderzoek naar dood 37-jarige Edward Maat

DORDRECHT - De politie gaat morgen – zaterdag 17 september vanaf 23.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur – een passantenonderzoek doen in de binnenstad van Dordrecht. Met behulp van flyers en stoepborden hoopt het rechercheteam, dat  de dood van Edward Maat onderzoekt, meer informatie te krijgen over wat er met hem is gebeurd voorafgaand aan het aantreffen van zijn levenloze lichaam in het water.
Edward Maat verdween in de nacht van 3 op 4 september na een avond stappen in Bibelot aan de Wijnstraat in Dordrecht. Hij werd daar rond 03.00 uur ’s nachts voor het laatst gezien. Zijn levenloze lichaam werd op woensdag 7 september aangetroffen in de Oude Maas aan de Hooikade in Dordrecht. Zijn fiets werd diezelfde nacht gevonden aan de Nieuwe Haven ter hoogte van het Blauwpoortsplein en bleek niet op slot te staan.
Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkt aan de zaak. Dit vanwege het feit dat er uit sectie geen duidelijke doodsoorzaak naar voren is gekomen. Het team bestaat uit zo’n 20 rechercheurs en zoekt uit wat er met man is gebeurd voorafgaand aan het aantreffen van zijn levenloze lichaam in het water.

Opsporing Verzocht
Aanstaande dinsdag 20 september zal in Opsporing Verzocht een uitgebreid item te zien zijn omtrent  deze zaak. Door middel van een reconstructie hoopt de politie meer aanwijzingen en/of tips te krijgen  over wat er met Edward Maat is gebeurd voorafgaand aan de vondst van zijn levenloze lichaam in het water.
Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag te zien op Nederland 1, om 21.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op Nederland 2, om 11.15 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.