Plastic Tas Vrij wint Duurzame Date

27 september 2011
Plastic Tas Vrij wint Duurzame Date

DORDRECHT - Het Dordtse burgerinitiatief Plastic Tas Vrij is uitgenodigd om als een van de "meest kansrijke initiatieven uit Zuid-Holland" deel te nemen aan de Duurzame Dates Zuid-Holland. Dit jaar is de gemeente Den Haag gaststad voor de Duurzame Dates. 

 
Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij is erg blij met de uitnodiging. ,,Het is fijn om te zien dat onze actie nu ook door de provincie wordt omarmd.’’ Op 2 oktober, tijdens de Haagse Energiebeurs, komt het Zuid-Hollandse koffertje met duurzame initiatieven naar Den Haag. In dit koffertje bevinden zich alle Zuid-Hollandse initiatieven die zijn ingediend via de website www.duurzamedinsdag.nl. De overhandiging van de initiatieven aan wethouder Baldewsingh van Den Haag vormt het startsein voor de Duurzame Dates.
 
Plastic Tas Vrij is een burgerinitiatief dat in april van dit jaar in Dordrecht begon met de campagne "Breng je eigen tas mee!" ,,We willen graag dat iedereen zijn eigen tas meebrengt bij het winkelen en NEE zegt tegen de plastic tas, dus ze niet meer aanneemt. Dit omdat plastic tasjes veel schade aanrichten in het milieu en er jaarlijks honderdduizenden dieren omkomen door het plastic. Inmiddels is de naam Dordrecht Plastic Tas Vrij veranderd in Plastic Tas Vrij, omdat we nu ook bezig zijn in onder meer Zwijndrecht. Zo stonden we onlangs op de duurzaamheidsmarkt in Zwijndrecht'', aldus Hanneke Kijlstra.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.