Wijkbewoners Sterrenburg aan de slag met vijftig jaar bestaan

28 september 2011

In 2013 veertig jaar winkelcentrum Sterrenburg, in 2016 vijftig jaar wijk Sterrenburg. Aanleidingen genoeg voor activiteiten.

DORDRECHT – In de wijk Sterrenburg willen mensen aan de slag met het vijftig jarig bestaan, dat de wijk in 2016 kan vieren en herdenken. De Protestantse Ontmoetingskerk heeft voor een eerste bijeenkomst faciliteiten aangeboden. Sterrenburger van het eerste uur, Floor A. Ruigendijk, verzamelt alvast gegevens van mensen die in de nabije toekomst graag naar een startbijeenkomst willen komen.

De Dordtse Historische kalender vermeldt al het jubileum van de wijk. Daarom ging voor het programma In gesprek van RTV Dordrecht presenator Ad van den Herik wandelen met Hans Berrevoets. Deze Sterrenburger bedacht de Dordtse Historische kalender, die is geadopteerd door DiEP en is tevens voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking in Dordrecht.

De TV-uitzending is woensdag 28 september vanaf 18 uur.

In het programma is de familie Maas van de Eddingtonweg te zien, Zij behoorde 18 augustus 1966 tot de eerste negentien gezinnen die de sleutel kregen en zo de eerste Sterrenburgers werden. Dochter Helma Maas was in september 1966 de eerste baby die in de nieuwe wijk Sterrenburg werd geboren. Ook Sterrenburger en raadslid voor de SGP/Christenunie Bert Staat werkt mee aan de uitzending, die begint op de Oudendijk waar eens de Eddingtonweg de eerste straat was van Sterrenburg.

Thans wonen in de wijk meer dan twintigduizend inwoners.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met Floor Ruigendijk via tel. 078-617 74 04.

 

De Dordtse Histoorische kalender biedt een ieder de gelegenheid om feiten te nomineren. Erfgoedcentrum DiEP maakt dit mogelijk.

Meer over Sterrenburg en andere feiten op de kalender.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.