Marnix bestaat 50 jaar

29 september 2011 door Pieter Verhoeve

DORDRECHT - Dordrecht herbergt de oudste reformatorische school van de regio. De Marnix op het Leerpark bestaat 50 jaar. Duizenden leerlingen hebben de school bezocht.

Voor de school reden genoeg om in de Grote Kerk een jubileumbijeenkomst te organiseren. De school is de voortzetting van de ds. Balthasar Lydiusmavo die in 1961 als school voor ulo in Dordrecht van start ging.  De school is begonnen in de binnenstad aan de Singel en werd later verplaatst naar de Maria Montessorilaan. In 2005 nam ze als eerste school op het nieuwe Leerpark intrek aan de Prof. Waterinklaan. Burgemeester Bandell verrichtte toen de opening.

De school heeft ongeveer 750 leerlingen. Bijzonder is dat alle typen van onderwijs worden aangeboden. Van het Praktijkonderwijs tot gymnasium. De Marnix is een onderdeel van het Wartburg College dat vier vestigingen heeft.
Op de jubileumavond wordt ook de jubileumuitgave gepresenteerd. Deze is geschreven door de bekende kinderboekenschrijver en docent Henk Koesveld. Ook is een interview met burgemeester Brok opgenomen, gehouden door oud-docent Pieter Verhoeve.
Het kamerorkest Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden zal deze avond een bijdrage leveren in de vorm van muziek van o.a. Vivaldi. Andere onderdelen zijn de opening door de heer W. Büdgen, voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburg College, een korte jubileumtoespraak van de oud-directeur drs. D. van Meeuwen en een referaat over Reformatorische school in deze tijd van ds. P. Mulder, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Krimpen aan den IJssel en voorzitter van de VGS (Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs).
Niet zonder reden houdt de school haar officiële jubileumbijeenkomst in de Grote Kerk. Adjunct-directeur drs. J. den Besten: 'Dordrecht is verbonden met de Reformatie. Vooral de Grote Kerk vormt hiervan een monumentale herdenkingsplaats. We zijn God dankbaar. Hij heeft onze school willen gebruiken voor de opleiding en vorming van duizenden jonge mensen op weg naar een plaats in de samenleving.'
 
Noot voor de redactie:
Wij nodigen de pers hartelijk uit om deze bijzondere avond bij te wonen. Stelt u prijs op een gereserveerde plaats, wilt u dan voor 30 september 15:00 uur reageren via infomarnix@wartburg.nl of (078)6392800? Bij binnenkomst kunt u zich melden bij één van onze medewerkers met een speciale badge. Die zal u naar uw plaats geleiden.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.