CU/SGP: 'Dordt bezuinigt dus wel op ambtenaren. Terecht.'

29 september 2011 door Pieter Verhoeve
CU/SGP: 'Dordt bezuinigt dus wel op ambtenaren. Terecht.'

DORDRECHT - In augustus gooide de CU/SGP de steen in de vijver. De fractie wilde het onderwerp ‘bezuinigen op het ambtenarenapparaat’ bespreekbaar maken. De fractie diende middels haar fractievoorzitter Hoogerduijn artikel-40 vragen in.

Het college ontkende in alle toonaarden dat bezuiniging op de ambtenarij noodzakelijk was. Voor het eerst in de historie mocht de voorzitter van de OR in de pers reageren met een open brief. Hij beweerde dat het ‘onzin’ was dat er nog meer op het ambtelijk apparaat bezuinigd kon worden.

Inmiddels heeft het college haar eerste plannen rond de begroting van 2012 bekend gemaakt. In het officiële persbericht staat: ‘De bezuinigingen raken voor een groot deel de eigen organisatie. De afgelopen jaren startte de gemeente al een traject om door efficiënter te werken over meerdere jaren een flink bedrag te bezuinigen. Dit moet in 2014 leiden tot een totaal bedrag van 10 miljoen euro. De komende jaren zal Dordrecht ook in personeel verder afslanken van zo’n 800 naar 700 arbeidsplaatsen.’
 
Arjen Hoogerduijn: ‘CU-SGP is blij dat het college erkent dat het ambtelijk apparaat wel degelijk ingekrompen kan worden. Overigens gaat het mijn fractie niet zozeer om het aantal ambtenaren zelf, maar om de taken van de overheid. De overheid doet te veel en zal moeten terugtreden. We zullen het college dienaangaande kritisch volgen.’
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.