Damclub Dordrecht verliest nipt van titelkandidaat Heijmans Excelsior

03 oktober 2011
Damclub Dordrecht verliest nipt van titelkandidaat Heijmans Excelsior

DORDRECHT - De 2e ronde van de nationale competitie leverde voor zowel DC Dordrecht 1 als DC Dordrecht 2 een 12-8 nederlaag op. DC Dordrecht 1 moest in de Hoofdklasse B aantreden tegen titelkandidaat Heijmans Excelsior uit Rosmalen. Al na een uur spelen stond het Dordtse tiental op achterstand doordat invaller Joop de Vries de fout in ging. Later verloren ook Joop Roedolph en Pim Arts hun partijen waardoor er een 10-6 tussenstand op het scorebord stond. Immers alleen Nico Knoops wist aan bord 9 zijn partij te winnen en werd er remise genoteerd voor Randy Horne, Job Arts, Anton Kosior en Fred Roedolph.

Met name de remise van junior Job Arts (rating 992) tegen Adri Vermeulen (rating 1237) was heel knap. De wedstrijd was toen nog lang niet beslist daar Arie van de Weteringh en Ton van Bokhoven groot voordeel hadden verkregen en op winst leken te staan. Echter na bijna zes uur spelen kregen zij de winst net niet rond en werd de eindstand op 12-8 bepaald.

In de 2e klasse D leed DC Dordrecht 2 in Hazerswoude tegen Samen Sterk 2 zijn 2e nederlaag. Winst was er alleen voor Chris Westerkamp aan bord 3. Daar tegenover stonden nederlagen van Jan Baars, Simon Rompa en Cor Leenheer. De overige 6 partijen van Lauw Dingemans, Wout Kroonen, Bert Baars, Kees van Dijk, David Visser en Kees Osté eindigden allen in remise.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.