Verenigde oppositie stelt vragen over inspectierapporten Derde Merwedehaven

05 oktober 2011

DORDRECHT - In september 2011 heeft Gedeputeerde Staten besloten om een onafhankelijk feitenonderzoek uit te laten voeren naar de jarenlange stort van onverpakt asbesthoudend materiaal op de stortplaats Derde Merwedehaven.
In de Dordtse kamers van 13 september jl. heeft de adviescommissie hierover met de wethouder gesproken.

In AD De Dordtenaar van 5 oktober 2011 wordt melding gemaakt van 42 inspectierapporten, die inmiddels door de Provincie openbaar zijn gemaakt.
Vele verplichte asbestmetingen werden niet uitgevoerd en verpakt asbest regelmatig door shovels kapot gereden, waardoor kankerkverwekkende stoffen konden vrijkomen.
Deze missstanden heeft de Dordtse politiek geschokt.

In afwachting op het feitenonderzoek willen D66, PvdA, GroenLinks, CU/SGP en VSP aan burgemeester Brok de volgende vragen voorleggen:

1. Heeft de gemeente Dordrecht deze rapporten ook toegezonden gekregen?
2. Indien ja, kunt u ons hiervan een kopie doen toekomen?

De genoemde partijen zullen deze rapporten ter zijner tijd bij de bespreking van het feitenonderzoek betrekken.

De provincie zal tot de sluiting van de Derde Merwedehaven op 31 december 2012 en de definitieve afdekking van de stortplaats, een aantal astbestmetingen laten uitvoeren. Die metingen vinden plaats op de terreingrens benedenwinds van de stortvakken die voor asbesthoudende materialen bestemd zijn. Over de uitkomsten van de asbestmetingen zullen de verantwoordelijke wethouders van Dordrecht en Sliedrecht worden geïnformeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.