Beter Voor Dordt wil gratis bus 65+ ook in 2012

10 oktober 2011
Beter Voor Dordt wil gratis bus 65+ ook in 2012

DORDRECHT - Binnen de Dordtse afdeling van de ouderenbond ANBO is enige onrust ontstaan over het gratis busvervoer voor 65-plussers. Binnen de huidige regeling mogen Dordtse 65-plussers het gehele weekend en op werkdagen na 9.00u gratis gebruik maken van de stadsbussen.
Beter Voor Dordt is altijd een groot voorvechter van het gratis OV geweest en begrijpt dat ouderen deze regeling niet graag willen missen.

In juni van dit jaar behandelde de gemeenteraad de zogeheten kadernota als opstap naar de begroting voor 2012. Beter Voor Dordt heeft daarbij gevraagd om financiële middelen voor de voortzetting van de huidige regeling met het gratis OV. Inmiddels ligt de begroting klaar, geld voor de 65+-bus is gereserveerd.
Het ANBO-blad maakt melding van wegbezuinigen van de regeling, hetgeen niet aan de orde is. De fractie van Beter Voor Dordt heeft de ouderenbond per brief op de hoogte gesteld van de juiste gang van zaken.

Binnen afzienbare tijd wordt een objectief evaluatierapport van de gratis OV-regeling verwacht. Afspraak in het Dordtse coalitieakkoord 2010-2014 is, dat de regeling bij een succesvolle evaluatie zal worden voortgezet.
Het is geen geheim dat Beter Voor Dordt van zeer goede wil is. Het evaluerend onderzoek zal echter een belangrijke factor worden. Politiek is in Nederland gebaseerd op democratie. Dat betekent dat meerdere partijen achter een voorstel moeten staan om het daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen of te houden.

De website van de gemeente bevat nog een vermelding dat de 65-plussers vanaf 1 januari 2012 weer zelf moeten gaan betalen voor het busvervoer. Dit is niet juist en erg verwarrend. De fractie heeft daarom verzocht dit zo snel mogelijk aan te passen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.