Dordrecht Lions Toekomst Team bereikt de 1e plaats

12 oktober 2011
Dordrecht Lions Toekomst Team bereikt de 1e plaats

DORDRECHT -  Op zondag 9 oktober  heeft het toekomst team de uitwedstrijd van GIJS Bears Groningen gewonnen met 1-5. Tijdens de warming up was al duidelijk te zien dat onze jongens gedreven waren om de wedstrijd in het verre Groningen te winnen. De eerste periode begon voortvarend door een goal in de 8e minuut van Chad v.d. Burg na een assist van Marc Dubbelman en Bob van Alen. Twee minuten later scoorde Rogier Venema na een mooi opgezette combinatie van Wesley de Bruijn en Glenn v.d. Burg.

Eenmaal de smaak te pakken stuurde Wesley de Bruijn, na een typische “Wesley-move” waarbij hij de gehele Groningse verdediging op het verkeerde been zette, goal-getter Glenn v.d. Burg het aanvalsvak in. Glenn schoot de puck vervolgens knalhard via de paal en lat in de rechterkruising; 0-3 voor de SaniDump Dordrecht Lions na de eerste periode. De tweede periode verliep nogal rommelig waardoor goals lang uitbleven. Alhoewel Dordrecht het spel bleef domineren kwam Wesley de Bruijn pas in de 17e minuut van de periode tot scoren na een assist van Maurice van der Schuit. Tussenstand 0-4 voor het Toekomst Team.

Het was duidelijk zichtbaar dat de Groningers de derde periode allerminst plezierig wilden maken voor onze jongens. Enigszins gefrustreerd reden de Groningers continue in op de Lions waarbij niet geschroomd werd af en toe een elleboog op het gezicht te plaatsen. Reacties van onze boys bleven niet uit waardoor straffen de laatste periode domineerden. Drie minuten voor het eindsignaal scoorde Bob van Alen uit een assist van Steven de Jongh en Chad v.d. Burg de vijfde goal en bracht daarmee niet alleen de SaniDump Dordrecht Lions op een 0-5 voorsprong, maar klom daarmee zelf ook naar een derde plaats in het topscoorders-klassement van de gehele eerste divisie. Een prachtige rentree voor deze serieuze en hardwerkende speler uit Dordrecht.

Na een omstreden off-side pass redde Groningen de eer door een doelpunt te maken in de laatste minuut. Helaas voor de uitermate goed spelende Diede van Lent die “de nul” absoluut verdiend had.  Eindstand 1-5 voor de SaniDump Dordrecht Lions. Het eerste divisie Toekomst Team speelt aankomende zondag 16 oktober om 20.00u  thuis tegen de Friesland Flyers uit Heerenveen. Toegang gratis!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.