PvdA wil bibliotheek op Centraal Station

12 oktober 2011

DORDRECHT - Jacqueline van den Bergh (PvdA Dordrecht) is bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden van het vestigen van een bibliotheek op het Centraal Station Dordrecht. Tot nu toe komen er alleen maar positieve signalen. De Provincie - en zeker ook de PvdA Statenfractie (Martin van Engelshoven) - wil dat er meer stationsbibliotheken komen in Zuid-Holland. In Haarlem is onlangs een stationsbibliotheek geopend, met succes. Er zijn al veel nieuwe leden.

De organisatie ProBiblio - die stationsbibliotheken faciliteert - is erg enthousiast. In Breda wil men ook een stationsbibliotheek. Het Centraal Station Dordrecht is een geschikte locatie, vindt ProBiblio. Er komen veel treinen, er zijn veel overstappers, en met ook de Merwede Lingelijn erbij is het zeker kansrijk. Ook de directeur van de Bibliotheek van A tot Z ziet mogelijkheden hiervoor en zou het graag willen. In het licht van de bezuinigingen heeft het nu geen priorteit. Men geeft de voorkeur op dit moment aan de wijken. Maar men wil de mogelijkheden zeker onderzoeken. Een stationsbibliotheek zou de herkenbaarheid van de bibliotheek zeer ten goede komen en veel bezoekers trekken.

Ook wethouder Wagemakers reageerde positief op het idee van de PvdA van een stationsbibliotheek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.