Gemeente maakt adoptie openbaar groen mogelijk

12 oktober 2011

DORDRECHT - Dordrecht wil het adopteren van openbaar groen door bewoners verder stimuleren. Daarnaast wil het college het ook voor bedrijven mogelijk maken openbaar groen te adopteren, met name 20 rotondes en groenstroken nabij bedrijven. Bedrijven mogen daarbij reclame maken. Omdat de kosten van inrichting en onderhoud laag zijn in vergelijking met de het tarief van buitenreclame, wil de gemeente bedrijven daarnaast een sponsorbijdrage vragen. De opbrengst gaat naar maatschappelijke projecten, bij voorkeur op het gebied van leefbaarheid. Dat voorstel stuurt het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad.
De gemeenteraad heeft vorig jaar bij de algemene beschouwingen zelf een motie ingediend om de adoptie van openbaar groen mogelijk te maken. Adoptie door bewoners  is nu al mogelijk, in het kader van het project Samen de buurt mooier maken. Ook  verenigingen of instellingen maken hier soms gebruik van. Sponsoring door bedrijven is in Dordrecht nieuw, maar bedrijven hebben al hun belangstelling laten blijken. Bij de uitvoering van de sponsorregeling wil de gemeente nauw samenwerken  met de DOV. Er komt een selectiecommissie voor het gunnen van locaties, op basis van het beste inrichtings- en onderhoudsplan en de sponsorbijdrage. De gemeente verwacht maximaal €20.000 per jaar op het onderhoud van het openbaar groen te kunnen besparen door deze nieuwe vorm van adoptie.Het college wil het voorstel nader uitwerken op basis van de bespreking in de gemeenteraad.Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.