Fiets kwijt? Eerst checken, dan eventueel aangifte

13 oktober 2011

DORDRECHT - Na maanden van waarschuwen wordt sinds 10 oktober het fietsparkeerverbod in het stationsgebied gehandhaafd. Fietsen die daar hinder en/of gevaar opleveren, worden door de gemeente Dordrecht verwijderd. Op de eerste dag van handhaving, maandag 10 oktober, zijn 80 fietsen verwijderd. Iedere verwijderde fiets wordt gecontroleerd op diefstal en geregistreerd, zodat de eigenaar de fiets gemakkelijk kan vinden. Eén van de verwijderde fietsen bleek gestolen te zijn. De gemeente wil middels het fietsparkeerverbod en de handhaving daarop zorgen voor een veiliger en leefbaarder stationsgebied. Wie zijn of haar fiets in het stationsgebied heeft geparkeerd en deze daar niet meer aantreft, kan slachtoffer zijn van diefstal. Het is echter ook mogelijk dat de gemeente de betreffende fiets heeft verwijderd. De gegevens van de verwijderde fietsen worden op www.fietsenbeheer.nl geplaatst. Het advies is dan ook om eerst deze website te checken. Als de gegevens van de vermiste fiets daar niet op zijn terug te vinden, kan sprake zijn van diefstal en wordt de eigenaar aangeraden aangifte te doen. Dat gemakkelijk en snel via internet kan: www.politie.nl.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.