Winst voor Dordrecht Lions in Eindhoven

17 oktober 2011
Winst voor Dordrecht Lions in Eindhoven

DORDRECHT - Zondagmiddag 16 oktober werd er afgereisd naar het ijssportcentrum te Eindhoven alwaar de tweede competitiewedstrijd tegen het Nederlandse talententeam Eindhoven High Techs op stapel stond. De Lions waren compleet behoudens de geblesseerde Mickey van Loon.

Hij is inmiddels geopereerd en dient nog 5 weken in het gips te lopen. Daarna zal er gerevalideerd gaan worden. Het streven van Mickey is om in januari 2012 weer speelklaar te zijn.

Gelijk bij de aanvang van de wedstrijd lieten High Techs merken dat ze er zin in hadden.

Het tempo lag direct hoog en het leek alsof de Lions zich lieten overrompelen door het felle speelwijze van de High Techs. Dit had niet mogen gebeuren, wetende dat de High Techs ondanks hun jonge leeftijd een volwassen spel spelen. Toch werd de score in de 5e minuut geopend door Don Galjaard na een assist van Jasper Busink. Na 13 minuten stond er 0-2 op het scorebord nadat Carlo Mijnders met een one man show vanuit het eigen verdedigingsvak een aantal High Techs spelers passeerde en vervolgens de 0-2 mooi verzilverde. De goed keepende Goalie Kevin Riedijk kreeg zelfs de assist op zijn naam.

In de tweede periode was het Jeroen van den Broek die na 3 minuten de Lions op 0-3 voorsprong bracht. Jeroen werd in het neutrale vak aangespeeld door Leroy Haanstra waarna deze vrij kon oprijden. Met een mooie beweging omspeelde Jeroen de goalie en liet de puck in het net belanden. In deze periode werd ook vaker de strafbank bezocht door de Lions maar ook de High Techs. Een aantal straffen aan Dordtse kant waren onnodig en werden veroorzaakt door irritaties.In de derde periode kwamen de High Techs een aantal malen gevaarlijk bij het doel van Kevin Riedijk. Hij moest soms alle zeilen bijzetten om de score ongewijzigd te laten. In de zevende minuut ontstond er een powerplay situatie doordat een speler van High Techs 2 minuten naar de strafbank werd gestuurd voor “Holding”.

Deze situatie werd goed benut door Tim Donders die vanaf de blauwe lijn met een slapshot inschoot. Met nog 5 minuten op de klok werd door de coach van Eindhoven High Techs een Time Out aangevraagd met maar één doel, namelijk de eer redden. Inge Mijnders zat op de strafbank wegens Elbowing en de High Techs verruilden voor even hun goalie voor een extra veldspeler. Met 6 spelers van Eindhoven tegen 4 van Dordrecht werd de wedstrijd hervat. De druk in het Dordtse verdedigingsvak werd sterk opgevoerd met een doelpunt voor de High Techs als resultaat. De puck kwam via de schouder van Florian Nelemans achter goalie Kevin Riedijk terecht. Het doel van de High Techs was in ieder geval geslaagd. De wedstrijd werd zonder noemenswaardigheden uitgespeeld met een 1-4 overwinning.

Op zaterdag  22 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Destil Trappers. Aanvang 20.30 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.