Weekblad Elsevier roept Albert Schweitzer ziekenhuis uit tot nummer één van Nederland

19 oktober 2011
Weekblad Elsevier roept Albert Schweitzer ziekenhuis uit tot nummer één van Nederland

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - Weekblad Elsevier roept het Albert Schweitzer ziekenhuis deze week uit tot nummer één van Nederland in het onderzoek 'De Beste Ziekenhuizen'.

 Jaarlijks onderzoekt het weekblad samen met bureau SIRM welke ziekenhuizen de meest patiëntgerichte, veilige en effectieve medische zorg bieden. Het onderzoek van 2011 wordt gepubliceerd in de Elsevier-editie van zaterdag 22 oktober. Het Albert Schweitzer ziekenhuis behaalt hierin de hoogste score en deelt de eerste plaats met Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. 
 
Bestuurder John Taks van het Albert Schweitzer ziekenhuis is ontzettend blij. ,,We scoren door de hele test heen hoog, maar met name op de onderdelen medische kwaliteit en veiligheid. Dat is bij uitstek waarvoor je als patiënt naar het ziekenhuis toe komt."
 
Ziekenhuizen zijn vergeleken aan de hand van verplicht openbare gegevens die ze aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, uitkomsten van enquêtes naar de ervaringen van patiënten en gepubliceerde jaarverslagen. Dit jaar is voor het eerst ook meegeteld hoe vaak ziekenhuizen en artsen bepaalde operaties hebben uitgevoerd.
 
Taks beschouwt de uitkomst als het derde bewijs dit jaar dat het Albert Schweitzer ziekenhuis op een zeer goede weg zit. De andere twee waren de toekenning van de NIAZ-accreditatie (het keurmerk voor de zorg) en het verworven STZ-lidmaatschap (de status van topklinisch opleidingsziekenhuis). Taks: ,,We mogen hieruit opmaken dat we echt tot de beste ziekenhuizen behoren. Dat is heel fijn om te weten voor onze patiënten en het maakt ons aantrekkelijk voor de beste artsen en medewerkers."
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.