Boekerij Amsterdam brengt Pieter Bas van Godfried Bomans opnieuw uit

29 oktober 2011

DORDRECHT -Uitgeverij de Boekerij in Amsterdam brengt komende week een nieuwe druk uit van het Dordtse debuut van Godfried Bomans, de memoires van Pieter Bas. Boekhandels in Dordrecht hebben de eerste bestellingen al genoteerd, zo meldt vandaag AD De Dordtenaar in een artikel van journalist  Kees van Tol. Hij schreef al meerdere verhalen over het Dordrecht-verleden van Godfried Bomans.

De bibliotheek heeft tot nu toe Pieter Bas al 47 keer uitgeleend tegenover 7 keer in 2010. Volgens woordvoerder Remko Jas mag dat een stormloop op de bibliotheek worden genoemd.

Pieter Bas werd volgens Bomans in Dordrecht geboren en overleed er in 1936. De jonge student Bomans tekende zijn herinneringen op, waarbij de eerste honderd pagina's zich afspelen in het negentiende eeuwse Dordrecht.

De groeiende belangstelling in Dordrecht voor Godfried Bomans hangt ook samen met het Bomans/Pieter Bas weekeinde op 9, 10, 11 december 2011, 75 jaar na het debuut van Bomans.

De Dordtse Historische kalender bracht dat als eerste aan het licht. Erfgoedcentrum DiEP heeft dat idee van Hans Berrevoets geadopteerd en in januari 2010 gelanceerd op internet.

Het Bomansgenootschap, dat in december in Dordrecht leden gaat proberen te winnen, meldt meer bewegingen rond de schrijver:

25-10-2011 Godfried Bomans is 40 jaar terug overleden en blijkt nog steeds in leven te zijn. Uitgeverij Rubinstein komt binnenkort met een luisterboek op de markt met de titel ‘Godfried Bomans over Het geloof in Sinterklaas.’ Zoals bekend was Bomans de enige Sinterklaasprofessor van ons land en dat is goed te horen op de cd met een luistertijd van ongeveer een uur. De opgenomen radiocolumns zijn amusant. De cd eindigt met de vraag of Sinterklaas op de rug van zijn paard binnen de bebouwde kom harder dan 50 kilometer per uur mag rijden. Het uitgebreide antwoord van Bomans is hilarisch.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.