Dordrecht steeds meer in Sinterklaas sfeer

31 oktober 2011

DORDRECHT – De stad Dordrecht komt steeds meer in Sinterklaassfeer, alhoewel het nog twaalf nachtjes slapen is voordat de Goed heiligman in Dordrecht aankomt. Voor het oog van veel camera’s zal de pakjesboot in de Wolwevershaven afmeren.

Op zaterdag 12 november 2011 zet Sinterklaas voet aan wal in Nederland rond 12.30 uur. Dat gebeurt in de Wolwevershaven. RTV Dordrecht heeft in een speciale reportage dat terrein al verkend op verzoek van de gemeente Dordrecht.

 Ter voorbereiding op de dag heeft de vaste presentatrice van het Sinterklaasjournaal, Diewertje Blok al een bezoek aan Dordrecht gebracht.  Zij zal vanaf een speciale locatie het Sinterklaasnieuws brengen. Dat is in de buurtvan de eindhalte van de openbare optocht, namelijk bij het Schefferspelin.

Over het programma wordt het volgende bericht door NTR gegeven:

 Burgemeester Brok heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Dordrecht verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.

Het bezoek van Sinterklaas aan Dordrecht wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Burgemeester Brok is verheugd dat Dordrecht dit jaar Sinterklaas welkom mag heten: "Al weken zijn we in de stad druk met de voorbereidingen van de intocht. Met trots kijk ik naar de enorme betrokkenheid van ondernemers en bewoners. Een feestelijke gebeurtenis die Dordrecht de mogelijkheid geeft om zich op haar best aan Nederland te tonen", aldus de burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.