MRSA-besmettingen BN-VG114 niet meer gevonden bij grootschalig contactonderzoek afdeling B3

08 november 2011

DORDRECHT - Het grootschalige contactonderzoek naar de MRSA-bacterie, onder circa 180 patiënten en medewerkers van afdeling B3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, is afgerond. Sinds de laatste tussenstand – één patiënt en zeven medewerkers die de bacterie bij zich hadden – is geen nieuwe besmetting meer naar voren gekomen. Eén patiënt kon wegens verblijf in het buitenland tot dusverre niet worden getest, alle anderen zijn ‘negatief’ bevonden. 

Uit onderzoek is ook gebleken dat de besmette patiënt een andere MRSA-stam (of ‘type’) bij zich droeg dan de medewerkers. ,,Hierdoor staat vast dat het personeel de patiënt niet heeft besmet en de patiënt het personeel niet”, legt ziekenhuisbestuurder John Taks uit. ,,Dat is een geruststelling en een bevestiging van waar we steeds ons best voor doen in dit ziekenhuis: zo schoon mogelijk werken.” 

Afdeling B3 is sinds dinsdag 1 november weer geopend, na een opnamestop van tien dagen. De bestrijding van de MRSA is geheel ‘volgens het boekje’ verlopen, stelt Taks. ,,Het heeft veel extra werk met zich meegebracht voor zorgverleners, adviseurs infectiepreventie, microbiologen en schoonmaakmedewerkers. Zij zijn op professionele wijze te werk gegaan met het treffen van de voorgeschreven maatregelen en het op touw zetten van een zo groot contactonderzoek. Alle lof daarvoor.”

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.