Plastic tas vrij speelt 11-11 voor sinterklaas

08 november 2011
Plastic tas vrij speelt 11-11 voor sinterklaas

DORDRECHT - Burgerinitiatief Plastic Tas Vrij speelt 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, alvast voor Sinterklaas. Met een speelse actie zal Plastic Tas Vrij het winkelend publiek op de Dordtse markt oproepen 'nee' te zeggen tegen de plastic tas. Wie zoet is -dus wie zijn eigen tas meebrengt-, mag rekenen op iets lekkers. Maar mensen die vrijdagochtend met een plastic tas over de markt lopen, kunnen iets anders verwachten..... 

Op de Dag van de Duurzaamheid wil de organisatie een punt maken. ,,We willen de plastic tassen uitbannen’’, zegt Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij. ,,Want ze zijn niet duurzaam, integendeel. Vaak worden ze maar even gebruikt en daarna weggegooid. Sinterklaas vertelde ons dat ook hij een hekel heeft aan plastic tasjes, omdat ze regelmatig in de schroef van de stoomboot blijven hangen. De Pieten moeten dan het water in om de schroef vrij te maken. Ook Sint’s paard Amerigo zag een keer een plastic tasje aan voor iets lekkers, en was daar erg ziek van. De dierenarts moest er zelfs aan te pas komen. Daarom neemt de Sint bij het winkelen niet alleen altijd zijn eigen zak mee, maar ook zijn eigen tas.’’

Plastic Tas Vrij roept ook winkeliers op om zeker op deze dag geen plastic tassen uit te geven. ,,Waarschijnlijk zien ze dan dat het alleen maar voordelen oplevert. Als alle mensen hun eigen tas meebrengen, hoeven de winkeliers geen tasjes meer mee te geven. En stoppen met de plastic tas bespaart enorm veel geld, olie en CO2 uitstoot’’, aldus Hanneke Kijlstra.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.