Grote brand legt hoveniersbedrijf in de as

08 november 2011
Grote brand legt hoveniersbedrijf in de as

DORDRECHT - Een grote brand heeft op 8 november een hoveniersbedrijf in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Aventurijn in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond. Om 13.00 uur brak de brand door nog onbekende oorzaak uit, waarna de brandweer al snel opschaalde naar grote brand. Het bedrijfsverzamelgebouw werd ontruimd en aan de aanwezigen in een naastgelegen gebouw werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Doordat in het bedrijfsverzamelgebouw naast het betreffende pand een autospuiterij is gevestigd en de brand naar dit bedrijf of andere bedrijven in het gebouw kon overslaan, werd besloten tot een multidisciplinaire aanpak en werd Grip 1 afgekondigd. 

Na twee uur brandbestrijding werd duidelijk dat de brand zich niet zou uitbreiden en werd afgeschaald naar Grip 0 en rond 16.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Uiteindelijk bleek dat de brand hoogstwaarschijnlijk niet naar andere ruimtes in het bedrijfsverzamelgebouw is overgeslagen. Wel liepen deze ruimtes rook- en mogelijk ook waterschade op.

Het (na)blussen van de brandweer werd bemoeilijkt vanwege het feit een deel van de betreffende ruimte instortte. Ook waren in het pand pallets opgeslagen, die het de brandweer moeilijk maakten te brandhaard te bereiken. Nadat de brandweer met een heftruck de pallets had verwijderd en er ruimte was gecreëerd, was de brand snel onder controle.

Uit metingen bleek dat er in de directe omgeving en in een wijdere kring geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Ook het scheepvaartverkeer en het wegverkeer op de nabijgelegen N214 ondervonden niet of nauwelijks hinder door de rookwolken. De Aventurijn was enkele uren deels afgesloten voor alle verkeer. De brand werd bestreden door de brandweer uit onder meer Dordrecht, Papendrecht en Binnenmaas. Na het sein ‘brand meester’ had de brandweer nog uren nodig om na te blussen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.