Sinterklaas kiest Dordrecht voor landelijke intocht

23 mei 2011

Bekijk het actuele overzicht van de landelijke intocht sinterklaas 2011 voor de informatie over de landelijke intocht.

DORDRECHT - Op zaterdag 21 mei 2011 is bekend geworden dat de landelijke intocht van Sinterklaas plaatsvindt in Dordrecht. De intocht is gepland op zaterdag 12 november 2011.

“Ik gun het Dordrecht zo enorm dat de landelijke Sinterklaasintocht hier mag plaatsvinden. Dordrecht heeft een geweldig Sinterklaastraditie. En ik mag wel zeggen, dat hier de meest lieve kinderen wonen. Dat Sinterklaas de landelijke intocht bij ons komt vieren, is voor de kinderen echt geweldig. We gaan zorgen dat het geweldig feest wordt.”, aldus burgemeester Brok.

Zoals elk jaar zal de publieke omroep NTR op televisie verslag doen van het landelijke evenement dat dit jaar door Dordrecht wordt georganiseerd. Voor de gemeente is het een geweldige kans om Hollands oudste stad landelijk op de kaart te zetten. De intocht laat nog even op zich wachten, maar de voorbereidingen draaien al op volle toeren. In de komende tijd zullen allerlei mensen geïnformeerd en betrokken worden.

Burgemeester Brok: “Ik zou het ontzettend fijn vinden als dit een feest van ons allemaal wordt. De intocht en alle festiviteiten daarom heen kunnen we alleen maar organiseren als bewoners en gemeente de handen ineen slaan.”

De gemeente is trots op de binnenstad. Degenen die nu al betrokken zijn, reageren geweldig enthousiast en denken al na over de organisatie, de begeleiding, de dagen rond de intocht en 5 december. “Het kan niet anders dan dat dit de stad een geweldige stimulans geeft. Het gemiddelde aantal kijkers voor de landelijke intocht is 2 miljoen. Hoe krijg je het ooit voor elkaar dat zoveel mensen naar onze prachtige stad kijken.”, aldus de burgemeester.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.