Het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions onderuit tegen GIJS Bears Groningen.

08 november 2011

DORDRECHT -  Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft afgelopen zaterdagavond de eerste nederlaag geleden tegen het fysiek spelende GIJS Bears Groningen. Eindstand werd 5-2.

Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions is afgelopen zaterdag per luxe touringcar van rijschoolhouder Lex Wierks vervoerd naar het ijsstadion Kardinge te Groningen voor de wedstrijd tegen GIJS Bears Groningen. De Lions konden die avond niet beschikken over Leroy Haanstra. Hij was tijdens de training geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Hij werd belast met het bijhouden van de statistieken. Kevin Riedijk had vandaag de taak om het doel te verdedigen. Groningen begon fanatiek aan de wedstrijd en kwam al snel een aantal malen gevaarlijk voor het doel waarbij Riedijk stevig aan de bak moest. Het leek net of de Lions de busreis nog in de benen had. Er zat geen vaart in het spel, er was veel puck verlies en de persoonlijke duels werden veelal verloren. Groningen daarentegen sneed regelmatig dwars door de Dordtse verdediging heen. Na ruim 6 minuten werd de 1-0 gescoord waardoor de Lions, als bijna gebruikelijk tegen een achterstand aan keken. Tien minuten later werd de voorsprong van Groningen tijdens hun powerplay uitgebouwd naar 2-0, waarna Jasper Busink kort daarop de pijn verzachtte en de aansluiting zocht met een fraai uitgespeeld doelpunt uit een assist van Mitchell Riedijk. Ondanks deze opleving werd 12 seconde voor het fluitsignaal de 3-1 gescoord.

Na de rust werd de situatie niet anders. Kevin Riedijk werd vervangen door de goalie Claudia van Leeuwen. Kevin zat niet goed in de wedstrijd maar werd daarbij ook niet goed ondersteund door zijn spelers op het ijs. Een typisch voorbeeld dat het niet alleen aan de keeper ligt, werd duidelijk na de spelhervatting in de tweede periode. Na twee minuten was Claudia van Leeuwen kansloos en werd de 4-1 gescoord. Kort daarna kwam Frank Meijer hard in aanraking met zijn tegenstander en viel vervolgens geblesseerd uit.

Dordrecht leek de ernst van de situatie eindelijk in te zien en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit was echter van korte duur.  Men was duidelijk van slag en kon niet omgaan met het fysieke en snelle spel van Groningen. Het e.e.a ontaardde regelmatig in opstootjes en de nodige irritaties met veel straffen als gevolg. In de vijftiende minuut kon Don Galjaard het ijs verlaten en de kleedkamer opzoeken met een game misconduct na een handgemeen met Alwin Assenberg van Groningen.

Voor coach Richard de Wilde was de taak weggelegd om in de rust  zijn spelers toe te spreken het hoofd koel te houden. Dit bleek achteraf een ontwikkelpunt want de derde periode begon niet veel beter. 30 seconden na aanvang werd de 5-1 gescoord en redding van deze wedstrijd leek niet meer haalbaar. Het ontaardde alleen maar in steeds fysieker spel waarbij Bart Vink met een game misconduct, Tim Donders na een Abuse of officials en Jasper Kick na een Checking from behind voortijdig naar de kleedkamer werden gestuurd. 5 minuten voor het eindsignaal scoorde Jeroen van den Broek het laatste doelpunt uit een assist van Ramon van Waardenburg. Eindstand 5-2.
Met een illusie armer en heel wat ervaringen rijker ging de reis weer terug naar Dordrecht.
Door deze nederlaag klimt Groningen naar een tweede plaats met 4 punten achterstand op Sani-Dump Dordrecht Lions.
Het eerste team feliciteert overigens het Toekomstteam met de 8-2 overwinning op Smoke Eaters Geleen.

Volgende week zondagavond 13 november wordt de thuiswedstrijd gespeeld tegen Hys Hoky Den Haag. Aanvang 20.10 uur.