Hanneke Kijlstra ook in Dordrecht gehuldigd voor eerste prijs provincie Zuid-Holland

12 november 2011

DORDRECHT -Hanneke Kijlstra heeft echt de eerste prijs gewonnen in een door de provincie Zuid-Holland uitgeschreven competitie om bewoners en vrijwilligers duurzame plannen te laten maken.  Ze wil Dordrecht als eerste gemeente in Nederland plastic zak vrij maken.

Daarom werd ze gisteravond gehuldigd op het duurzaamheidscafé van het platform, waarvan zij lid is, in het Koetshuis van natuur- en milieucentrum Weizigt. Voorzitter Hans Berrevoets mocht haar een bloemenhulde brengen. ,,Ik heb gelezen dat zij een tweede prijs had gewonnen. Dat klopt niet. De provincie had een competitie in drie groepen uitgeschreven en zij won gewoon met haar team de eerste prijs in haar groep. dat is toch prachtig voor duurzaam Dordrecht.

Wethouder duurzaamheid van beter voor Dordt, Harry Wagemakers, was er ook bij om Hanneke geluk te wensen met het succes. Hij vond dat de bekroning van zo'n idee uit Dordt ook afstraalt op de inzet van iedereen om Dordrecht nog meer een duurzame gemeente te maken.  Ook de gemeenteraad is voor een duurzame stad en in Weizigt waren Groen Links, PvdA, VVD, Beter voor Dordt (BVD) aanwezig.

Prijswinnares Hanneke Kijlstra betrok ook de mensen van het Platform Duurzaamheid bij de bekroning en vooral de mensen van haar werkgroep die zich overal inzetten voor een plastic tas vrije samenleving. 

De lets winkel in Dordrecht huldigde Hanneke Kijlstra ook, Nadat de medewerkers haar hadden horen spreken op een duurzaamheidscafé in Weizigt, gingen in de Lets winkel in Oud-Krispijn onmiddelijk de plastic tassen de deur uit.

Ook politieke partijen, van links naar rechts, kwamen Hanneke feliciteren. In Dordrecht was er VVD fractievoorzitter Irene Koene bij, die haar  partij deze week in de raad Groen Rechts noemde.

De provinciale prijsuitreiking gebeurde ook door bestuurders met een VVD achtergrond: Juryvoorzitter oud-minister Dekker en commissaris van de Koningin Franssen. Hanneke staat tussen de twee in en rechts één van de mensen van haar Dordtse team.

Bericht hierbij van de provincie ZH:                                                                          

Dordrecht eerste plastic tas vrije gemeente

Mevrouw J.C.M. Kijlstra uit Dordrecht wint € 15.000 met het plan voor de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland in de categorie bewoners/vrijwilligers, met ideeën voor een duurzame eigen leefomgeving.

De inzender stelt dat productie en gebruik van plastic tassen een directe bedreiging zijn voor de mensheid en wil Dordrecht symbool laten staan voor deze strijd.
 

                                            

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.