Sinterklaas in Dordrecht: 1,8 miljoen TV kijkers

13 november 2011

DORDRECHT -De Sinterklaas-in tocht in Dordrecht heeft zaterdag 1,8 miljoen Tv-kijkers getrokken. Dat is een uitstekend resultaat voor een programma overdag. In de avonduren scoorden twee RTL4 programma's meer kijkers.

Voor de gemeente Dordrecht is het resultaat van 1,8 miljoen kijkers een geweldig resultaat. Eerder was uitgegaan van rond de miljoen kijkers.

Vollgens tellingen kwamen 50.000 mensen op de intocht af. De belangstelling in de winkels was tijdens de intocht lager dan normaal op een zaterdag. ,,Het was in winkelcentrum Sterrenburg goed merkbaar dat mensen voor de buis zaten of in de binnenstad gingen kijken", zo zeiden twee winkeliers.

Na de intocht was er in Sterrenburg weer dezelfde zaterdagse drukte als normaal in november.

Burgemeester Arno Brok kreeg op veel plaatsen veel waardering voor zijn enthousiaste presentatie bij de ontvangst van de Sint. Ook loco-burgemeester Piet Sleeking sprak via een twitterbericht zijn waardering uit voor Arno Brok. Andere wethouders zoals Harry Wagemakers spraken van geweldige Dordrecht-promotie tijdens Sinterklaas.

Wel is er op internet op een aantal plekken een discussie over de aanhouding van iemand, die zou hebben gedemonstreerd tegen zwarte pieten. Van het optreden van de politie is een film gemaakt. Op de site www.idordt.nl is daarover een discussie bezig, waarbij de meningen behoorlijk uiteen lopen.

In het Hof is wederom tot december het sinterklaashuis te vinden. De Sint kreeg gisteren de sleutels in het Hof, een historische omgeving.

 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.