GGD op alle onderdelen HKZ gecertificeerd

14 november 2011

DRECHTSTEDEN - Op dinsdag 1 november jl. mocht de GGD Zuid-Holland Zuid het laatste HKZ certificaat in ontvangst nemen, die voor Curatieve SOA Bestrijding. Met het behalen van het laatste certificaat zijn nu alle sectoren van de GGD Zuid-Holland Zuid gecertificeerd, daarmee voldoet de GGD Zuid-Holland zuid aan alle normen van het HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector). 

De GGD is uiteraard erg trots op deze laatste certificering. Wie een HKZ-certificaat behaalt, zet een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van kwaliteitszorg en -dienstverlening. Kenmerkend voor een HKZ certificaat is dat de klant centraal wordt gesteld en dat voortdurend wordt gewerkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. De GGD Zuid-Holland Zuid wil minimaal voldoen aan alle eisen die ten grondslag liggen aan HKZ-certificering. 
 
De GGD Zuid-Holland Zuid is onderhevig aan een aantal ingrijpende ontwikkelingen maar heeft desondanks haar werk zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om verantwoorde zorg te kunnen leveren. “Het certificaat is het bewijs dat de GGD op inhoud kwaliteit levert. Met het behalen van het laatste certificaat voor Curatieve SOA Bestrijding is dit geformaliseerd. De GGD Zuid-Holland Zuid levert, in opdracht van gemeenten, gekwalificeerde producten en diensten aan de inwoners in de regio.” Aldus waarnemend directeur GGD ZHZ Nico van Poel.
 
Een onafhankelijke certificatie-instelling concludeerde na de audit bij de afdeling Curatieve SOA Bestrijding, die bestaat uit het houden van interviews met medewerkers en het beoordelen van documenten waarin de werkwijze is vastgelegd, dat het kwaliteitsmanagementsysteem van de GGD Zuid-Holland zuid ruimschoots is goedgekeurd. Naast het laatste certificaat voor Curatieve SOA Bestrijding voldeed de GGD Zuid-Holland al aan HKZ certificeringnormen voor:  Jeugdgezondheidszorg, Openbare Geestelijke Gezondheidszorg/ Vangnet en Advies, Epidemiologie en beleid, Technische Hygiënezorg Reizigersadvisering, Infectieziektebestrijding, Gezondheidsbevordering, Medische Milieukunde,  en Tuberculosebestrijding. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.