Nieuwe waterbus tussen Dordrecht en Papendrecht

15 november 2011
Nieuwe waterbus tussen Dordrecht en Papendrecht

DORDRECHT / PAPENDRECHT - In de zomer van 2012 zal er een nieuwe Waterbus tussen Papendrecht en Dordrecht gaan varen die beter geschikt is voor een korte oversteek.

Deze nieuwe Waterbus kan, in tegenstelling tot de huidige Waterbussen, zowel vooruit als achteruit varen en daarom in een rechte lijn varen. De oversteek duurt dan minder lang en er wordt minder brandstof verbruikt. Niet bekend is of de Waterbus daardoor meer keer per uur zal gaan varen.

De nieuwe boot is nu nog in aanbouw en zal straks 200 passagiers per keer kunnen vervoeren, 50 meer dan nu het geval is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.